English Version Deutsch Version Holland Version

 

10 years of chiajna.com

Chiajna.com 

 

Bild

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, pe 7 septembrie, biserica Parohiei Dudu II din satul Roșu, comuna Chiajna. Din soborul slujitor a făcut parte Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, preoți și diaconi.

 Noua biserică are hramurile Naşterea Maicii Domnului, Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României şi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena și a fost ridicat la solicitarea credincioşilor din zonă.

 

La eveniment au participat reprezentanţi ai adminstraţiei locale, între care viceprimarul localităţii,Trifu Viorel, secretarul comunei,Nae Ionel,numerosi invitati precum şi un mare număr de credincioşi din parohia Dudu II dar şi din cele învecinate.

 Sărbătoarea Parohiei Dudu II a început încă de dimineață, cu slujba de sfinţire a apei şi a continuat cu Utrenia și Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

 În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei de sfințire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat: „Cu ajutorul lui Dumnezeu am sfinţit această biserică nouă într-un moment deosebit de semnificativ, în Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci. De aceea şi Evanghelia a vorbit despre Înălţarea pe Cruce a Mântuitorului răstignit, asemenea şarpelui pe care l-a înălţat în pustie Moise Prorocul pentru a izbăvi de veninul şerpilor pe cei care priveau şarpele de aramă. În acelaşi timp, duminica de azi este ziua premergătoare sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, hramul principal al acestei biserici. Ambele aceste sărbători au o semnificaţie deosebită nu doar pentru biserica aceasta, ci pentru Biserică în general”, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, potrivit basilica.ro.

 Preafericirea Sa a vorbit și despre binecuvântarea pe care o are comunitatea ortodocșilor ocrotită de Maica Domnului: „Sfinţirea acestei biserici are o legătură strânsă cu Maica Domnului întrucât este pusă în primul rând sub ocrotirea sărbătorii Naşterii Maicii Domnului. Maica Domnului este icoana Bisericii, care poartă pe Hristos în ea, Îl naşte, Îl creşte, Îl ţine pe Pruncul Iisus pe braţul stâng lângă inimă, arătându-l cu mâna dreaptă şi zicând în taină ceea ce a spus la nunta din Cana Galileei: Faceţi tot ceea ce vă spune El, adică Hristos. Maica Domnului este icoana vie a Bisericii întrucât poartă în ea pe Hristos, de aceea Sfântul Maxim Mărturisitorul a spus că Sufletul fiecărui creştin trebuie să fie asemănător Maicii Domnului, să fie feciorelnic prin fidelitate sau credincioşie în dreapta credinţă faţă de Hristos şi să fie roditor părintesc prin virtuţile şi faptele bune pe care sufletul le naşte. Noi când păstrăm dreapta credinţă şi dreapta vieţuire avem suflet de fecioară curată, iar când săvârşim fapte bune şi dăm naştere al gânduri bune, la cuvinte frumoase şi la fapte bune ne asemănăm Maicii Domnului care L-a născut pe Hristos şi L-a arătat lumii, iar noi arătăm lumii pe Hristos lucrând în noi, prin gândul bun, prin cuvântul frumos şi prin fapta bună, milostivă, de ajutorare a semenilor. Deci, fie că este laborator al învierii, fie că este icoană a Maicii Domnului rugătoare pentru întreaga lume, dar mai ales pentru creștinii dreptmăritori, biserica aceasta este locul de sfinţire, locul în care primim iertarea păcatelor, locul în care primim arvuna vieţii veşnice când ne împărtăşim din Sfânta Euharistie. Se spune: Trupul lui Hristos primiţi şi din izvorul cel fără de moarte gustaţi”.

La finalul slujbei de sfințire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Narcis Mihail Ursuleasa și a dăruit Diploma și medalia omagială Sfinţii Martiri Brâncoveni părintelui co-slujitor Ilie Chişcari. De asemenea, Preafericirea Sa a acordat Ordinul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena pentru mireni ctitorilor bisericii Parohiei Dudu II, Constantin Căpăţână şi Iulian Robu, Ordinul Maria Brâncoveanu doamnei Stela Elena Căpăţână şi Diploma omagială Sfinţii Martiri Brâncoveni cu medalie consiliului şi comitetului parohial. Noii biserici, Patriarhul României a mai dăruit o cruce de binecuvântare şi mai multe cărţi liturgice şi duhovniceşti.

 La rândul său, în semn de mulţumire, părintele paroh Narcis Mihail Ursuleasa a dăruit Preafericitului Părinte Daniel un omofor, o icoană cu chipul Sfântului Proroc Daniel şi un coş cu flori, iar Preasfinţitului Părinte Episcop Varlaam Ploieşteanul o icoană cu chipul Maicii Domnului, iar ctitorilor icoane ale Maicii Domnului, precum şi două Sfinte Scripturi.

 

Cristina Bobe

By cristian  on September 16, 2014   ILFOV, Social

 

 

 

Presedintele PNL Crin Antonescu le-a promis miercuri romanilor, la lansarea candidaturii sale in Ilfov, ca va fi un presedinte de bun-simt pentru o Romanie de bun-simt.

 

"Aceasta este promisiunea fundamentala, angajamentul esential pe care eu il fac in fata romanilor, aceea de a fi ca presedinte un om de bun-simt si un presedinte de bun-simt si asa se numeste tara in care vreau sa traim cu totii si anume Romania bunului-simt" a promis Crin Antonescu, in localitatea Chiajna, din Ilfov, in fata a peste 2.000 de sustinatori, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

 

In viziunea presedintelui PNL, o Romania a bunului-simt inseamna o tara in care institutiile functioneaza normal, o tara in care este ordine, unde cine munceste trebuie sa castige pe masura muncii lui, cine are idei are posibilitatea sa si le puna in practica, iar politicienii sunt preocupati de oameni si problemele lor. "Romania bunului-simt este o tara in care fiecare dintre noi trebuie sa aiba o sansa", a adaugat Crin Antonescu

 

Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail

"Este nevoie de construcţia unei mentalităţi comunitare. Comunitatea trebuie să vină cu propuneri, cu sugestii şi să fie consultată în proiectele cu componentă socială", a declarat şeful Executivului. El a menţionat, ca un exemplu, realizarea profilului unei şcoli, proiect care trebuie realizat cu consultarea părinţilor în ceea ce priveşte meseriile căutate pe piaţa forţei de muncă.

 

Dialogul Guvernului cu cetăţenii trebuie realizat permanent, a subliniat premierul Tăriceanu. "Vreau să ştiu care sunt planurile de viitor, ce aveţi în vedere, ce vă doriţi, ce credeţi că trebuie făcut, ce aşteptări aveţi de la Guvern", le-a spus premierul locuitorilor comunei Chiajna. El a adăugat că Guvernul este preocupat de creşterea calităţii vieţii de zi cu zi a cetăţenilor. "Odată realizată aderarea la UE, românii au speranţe din ce în ce mai mari că viaţa lor va fi mai bună mâine. Este o speranţă îndreptăţită, sunt aşteptări foarte mari. Doresc să împlinim aceste speranţe. De aceea, consider că dialogul cu cetăţenii este absolut esenţial."

 

Premierul Tăriceanu a apreciat investiţiile realizate în comuna Chiajna şi i-a felicitat pe locuitori pentru cele două obiective - Grupul şcolar de arte şi meserii "Doamna Chiajna" şi complexul sportiv -  pe care le-a vizitat în cursul dimineţii. "Sunt două obiective care m-au impresionat foarte plăcut şi cu care vă puteţi mândri", a spus primul-ministru. De asemenea, şeful Executivului s-a interesat dacă în comuna Chiajna există servicii bancare şi care sunt modalităţile de transport public către Bucureşti. Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, a afirmat că în comună există atât transport public, cât şi privat.

 

Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 17.04.2007

 

 

 

Adunarea generala publica din Aprilie '05

Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail

Pentru dezvoltarea relatiilor cu comunitatea locala sunt convocate periodic adunari populare în care se dezbat probleme legate de strategia de dezvoltare economica si sociala a comunei, privind modernizarea infrastructurii prin refacerea drumurilor si strazilor

 

 

Expo - DAN OPREA

Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail
Bild-Thumbnail

In data de 19 decembrie '04, la sediul Primariei Chiajna, sala "Sf. Nicolae" a avut loc expozitia artistului plastic Dan Oprea. Pentru a viziona seria de  poze, apasatii pe linkul de mai jos. Vizionare placuta

2004 Views
________________________________________________________________________


Comentariu

    
Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie Smilie

Sicherheitscode (Spamschutz)