Inundațiile au făcut PRĂPĂD în 34 localități din 15 județe – Case și curți INUNDATE, pomi căzuți, trafic îngreunat

Efecte înregistrate la nivel național în data de 18.06.2021, în intervalul 07.00 – 20.00:

Totodată, 2 persoane au fost luate de apă ( în loc. Mănăstirea Cașin, jud. Bacău – bărbat de aproximativ 70 ani care a fost luat de apă, după ce podețul pe care se afla s-a rupt și în loc. Almaș din jud. Neamț persoana luată de apă a fost găsită de echipajele de intervenție în SCR, executându-se manevre de resuscitare), iar 10 muncitori care efectuau lucrări în loc. Nereju din jud. Vrancea, au fost surprinși de creșterea râului și s-au refugiat într-un vagon remorcă.

Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:

1. Municipiul București- s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte, 2 subsoluri și pentru degajarea a 4 copaci căzuți pe carosabil.

2. Județul Bacău- în mun. Bacău s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte și de pe 1 stradă.- în loc. Mărgineni se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă și 2 curți;- în loc. Berzunți s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe casă;- în loc. Oituz s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;- pe DN11, în loc. Bogdănești, circulația rutieră a fost îngreunată din cauza apei de pe carosabil.- în loc. Scorțeni s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil;- în loc. Comănești se intervine pentru evacuarea apei din 1 curte;- în loc. Moinești se intervine pentru evacuarea apei din 2 curți;- în loc. Mănăstirea Cașin se intervine pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 70 ani care a fost luat de apă, după ce podețul pe care se afla s-a rupt.

3. Județul Botoșani- în mun. Botoșani se intervine pentru evacuarea apei din 1 curte.

4. Județul Brăila- în mun. Brăila s-a intervenit pentru degajarea a 2 copaci căzuți pe carosabil, fiind afectate 2 autoturisme.

5. Județul Buzău- în mun. Buzău s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.- în loc. Râmnicu Sărat s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

6. Județul Călărași- în loc. Dragalina se intervine pentru evacuarea apei din 22 curți și 2 străzi;- în loc. Budești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 curți;- în loc. Lehliu Gară s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

7. Județul Dâmbovița- în loc. Crevedia se intervine pentru evacuarea apei din 1 curte;- pe DN7, în loc. Tărtășești, circulația rutieră a fost temporar restricționată din cauza apei și aluviunilor acumulate pe carosabil.

8. Județul Galați- în mun. Galați se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă, 25 curți, 1 subsol și de pe 17 străzi.

9. Județul Giurgiu- în mun. Giurgiu se intervine pentru evacuarea apei din 1 curte, de pe 1 stradă și a unui copac căzut pe vechea clădire a Spitalului Județean. – în loc. Bolintin Vale s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;- în loc. Poșta se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte;- în loc. Bulbucata se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă;- în loc. Teișori se intervine pentru evacuarea apei din 1 curte.

10. Județul Ialomița- în loc. Perieți s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți;- în loc. Bărbulești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 5 curți.

11. Județul Ilfov- în loc. Afumați se intervine pentru evacuarea apei din 2 case și 2 curți;- în loc. Balotești se intervine pentru evacuarea apei din 1 beci;- în loc. Buftea se intervine pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil;- în loc. Chiajna se intervine pentru evacuarea apei din 2 curți;- în loc. Bragadiru se intervine pentru evacuarea apei de pe 1 stradă;- în loc. Ciolpani se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă și 3 curți;- în loc. Snagov se intervine pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

12. Județul Hunedoara- în loc. Simeria se intervine pentru degajarea unui acoperiș căzut pe 3 auto;- în loc. Băcia se intervine pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil;- în loc. Spin se intervine pentru evacuarea apei din 1 beci.

13. Județul Neamț- în loc. Tazlău se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă;- în loc. Almaș se intervine pentru salvarea unei persoane care ar fi fost luată de viitura formată pe albia pârâului din localitate;- în loc. Vădurele se intervine pentru evacuarea apei din 3 curți.

14. Județul Sibiu- pe DJ 105 G, în loc. Râul Sadului circulația rutieră este temporar blocată din cauza apei și aluviunilor acumulate pe carosabil.

15. Județul Teleorman- în loc. Zimnicea se intervine pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 beci.

16. Județul Vrancea- în loc. Nereju se intervine pentru salvarea a 10 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă.

La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în jud. BC, CT, CL, DB, GL, GR, IF, HD, NT, SB, TR și VN.

…articolul original …

Related Articles

Stay Connected

2,867CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles