Traian Băsescu: „Vor fi mult mai puțini români care să refuze vaccinarea decât se spune la televizor”

„Eu sunt de acord că guvernul se apropie de o reușită, de cifra de 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie. Însă aș atrage atenția că este o discrepanță foarte mare între vaccinarea în mediul urban și mediul rural. Aici ar trebui să se lucreze mai mult și eu cred că vom avea o surpriză. Vor fi mult mai puțini români care să refuze vaccinarea decât se spune la televizor”, a spus Traian Băsesu, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Referitor la o posibilă discriminare între vaccinați și nevaccinați, fostul președinte a declarat: „Este o prostie. Până la urmă vaccinarea este opțională. Fac dacă o vreau. Sunt cetățean cu același drepturi și dacă mă vaccinez și dacă nu. Ca să mă discriminezi însemană să nu-mi dai voie să intru în sala de la cimematograf că nu m-am vaccinat. Dar guvernul poate spune că trebuie să facă un test, asta nu e discriminare”.

„Unde consider că ar putea fi discriminare: Un om care a optat pentru vaccinare poate să plece oriunde, cu orice linie aeriană, în orice hotel. Unul care nu s-a vaccinat nu poate decât dacă are un test PCR. Luăm o familie cu patru persoane, doi copii, soț, soție. Un test PCR costă peste 100 de euro. Această familie ar trebui să plătească peste 400 de euro pe teste. Este mai mult decât costul călătoriei. Aici ar trebui să intervină statul și să suporte costul testelor. Cred că UE va veni cu ceva legat de acest lucru. Dar ca să nu-l disctiminezi și vrei să știi dacă nu e infectat, îi plătești testul.

La fel cum au negociat costurile vaccinurilor, comisia trebuie să intervină și să stabilească dacă să le suporte din bugetul ue sau al fiecărui stat”, a mai spus europarlamentarul.

Traian Băsescu este de părere că ține de nivelul cultural să nu refuzi un mijloc civilizat de a scăpa de boală. „Spre lauda lui, Guvernul a făcut o flexibilizare maximă a vaccinării. Te duci la centru cu buletinul și te vaccinezi. Eu cred că vom avea surprize la pesimismul care domnește. Una din marile probleme era programarea. Acum lucrurile merg bine”, a mai spus fostul președinte.

…articolul original …

Related Articles

Stay Connected

2,884CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles