Tulpina indiană a coronavirusului se EXTINDE în Europa. Italia anunță primele două cazuri de infectare

Guvernatorul regiunii, Luca Zaia, a precizat că este vorba despre un bărbat şi fiica sa, cetăţeni indieni veniţi din țara lor în localitatea italiană Bassano. Oficialul a încercat însă să minimalizeze situaţia. ”Există mii de variante ale coronavirusului, acum vom evalua această noutate. O vom înfrunta şi vom merge mai departe”, a spus Zaia, potrivit Agerpres.

Italia a mai raportat un caz de infectare cu tulpina indiană în martie, în regiunea Toscana.

Recent însă, astfel de cazuri au fost raportate și în Elveția și Grecia.

Noua variantă a Sars-Cov-2, denumită B.1.617, a fost detectată în octombrie în vestul Indiei, fiind descrisă drept ”dublu mutantă” pentru că are două mutaţii preocupante la nivelul proteinei spike prin care coronavirusul se ataşează de celulele umane. Prima dintre aceste două mutaţii, E484Q, este apropiată celei deja observate la variantele sud-africană şi braziliană, respectiv mutaţia E484K care este suspectată că scade eficacitatea vaccinării şi sporeşte riscul de infectare.

Italia a interzis intrarea în țară a persoanelor care au fost în India în ultimele 14 zile, cu excepţia cetăţenilor italieni. Aceștia trebuie să facă un test Covid atât la plecare, cât şi la sosire şi să rămână în carantină.

Citește și: ”India, îngenuncheată de pandemie – nou record MONDIAL de infectări. Criză de oxigen în spitale”

…articolul original …

Related Articles

Stay Connected

2,884CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles