E OFICIAL: Bărbatul abuzat de polițiști la Pitești a murit sufocat

19

Primele rezultate ale autopsiei arată „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politreaumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”. Medicul legist Dan Manu a mai spus că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a menţionat și alcoolemia bărbatului de 63 de ani. Aceasta ar fi fost de peste 2 la mie.

Vineri (16 aprilie, n.r.), un incendiu a izbucnit din cauza friteuzei într-un local din Pitești. Angajaţii au sunat la 112, iar la faţa locului ajuns pompierii, dar şi un echipaj de poliţie care a ajutat la evacuarea incintei. Un bărbat de 63 de ani care consuma băuturi alcoolice pe terasă a refuzat să părăsească localul şi a devenit violent. Poliţiştii au fost nevoiţi să îl scoată cu forţa din incintă, moment în care bărbatul a suferit un infarct. Pompierii aflaţi acolo să stingă incendiul au încercat să îl resusciteze pe bărbat.

Oamenii legii au încercat să îl îndepărteze pe bărbatul de 63 de ani din jurul clădirii unde se afla incendiul. Bărbatul a fost somat de polițiști și a fost imobilizat pentru că nu s-a supus. Martorii au spus că bărbatul a fost bruscat, trântit la pământ de polițiști înainte să intre în stop cardio-respirator și să moară, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de medici.

…articolul original …