Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Sănătate: Nu am lucrat de capul meu la ordinul privind noile criterii de carantinare. Arafat a fost și el prezent la discuții

„Pentru că s-a discutat foarte mult în presă de acea înâlnire și indici de carantină, vreau doar să menționez că discutarea lor s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătății, într-o companie mai mult decât selectă, reunind reprezentanța INSP, doamna doctor Pistol, doamna profesor Furtunescu, domnul doctor Radu Cucuiu, de asemenea, reprezentanța DSU, domnul doctor Arafat și domnul doctor Călin Alexandru, plus ajutoarele lor, iar din partea noastră, un grup de epidemiologi și asistenți medicali, domnul ministru și cu mine. Practic așa s-a purtat discuția. A fost o zi, o discuție de 3-4 ore, s-a revenit a doua zi cu clarificări și cu discuții suplimentare, astfel încât forma finală a fost agreată de toată lumea atunci, la minister, și ulterior și în grupul tehnico-științific. Am vrut să fac această precizare pentru că nu am lucrat de capul meu”, a afirmat Andreea Moldovan.

Medicul a ținută să transmită un mesaj media, susținând că tot ceeea ce s-a întâmplat în ultima perioada "a fost o treabă extrem de dură din punctul de vedere al abordării, ci mesajul și gândul transmis mai departe. Este important ca toți să fim obiectivi, deschiși și să vrem să prezentăm adevărul. Să fim constructivi, obiectivi, calmi. Situația în țară nu este deloc liniștitoare. Avem nevoie de solidaritate și de responsabilitate".

Citește și Florin Cîțu a ABROGAT ordinul care modifica indicatorii carantinării localităților, din cauza căruia a fost schimbat Voiculescu – DECIZIA, publicată în Monitorul Oficial

Pe de altă parte, Andreea Moldovan a făcut și un scurt bilanț al activității sale la Ministerul Sănătății.

"A fost un scurt, dar plin de experiențe mandat. Am venit în echipă la solicitarea lui Vlad Voiculescu. Mi-am dorit să fiu alături de el pentru că are planuri și gânduri bune pentru însănătoșirea unui sistem bolnav de prea mult timp. Alături de mine au venit și alți profesionșiti apolitici, lucru pe care l-am apreciat. Venind din sistem, mai exact dintr-un spital de stat, a fost extrem de important să știu ce se întâmplă acolo și să rezolv problemele existente. Avantajul meu a fost că stiu să comunic cu colegii mei din țără. Toate acele call-urile repetate, prelungite, unele dintre ele și în miez de noapte, cu reprezentanții DSP-urilor, cu medici, asistente medicale, personalul serviciilor de ambulanță etc. au reprezentat prilejuri adevărate de a ști ce se întâmplă și ce avem de făcut", a spus Moldovan.

Fostul secretar de stat a menționant, totodată, că nimeni nu este deținătorul adevărului absolut.

…articolul original …

Related Articles

Stay Connected

2,833CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles