VIDEO Peste 13.000 de români s-au infectat cu noul coronavirus DUPĂ vaccinare. Câte DECESE au fost raportate

15

Persoanele infectate după administrarea primei doze de vaccin reprezintă 0,69% din total, iar cele testate pozitiv după rapel, 0,19%. Valeriu Gheorghiţă a precizat că la persoanele vaccinate cu a doua doză infecţiile au apărut în primele zece zile de la administrare.

”De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie până pe 28 martie, un număr de 13.416 persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, reprezentând 0,69% din numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză. Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze şi până la data confirmării a fost de circa 11 zile, iar în ceea ce priveşte numărul de persoane confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după doza a doua, vorbim de 1.859 de persoane, reprezentând 0,19% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2”, a anunțat Gheorghiţă marți, într-o conferinţă de presă.

REACȚIILE ADVERSE raportate în România, pentru fiecare tip de vaccin anti-COVID – Cum arată cifrele anunțate de medicul Valeriu Gheorghiță

Medicul militar a precizat că s-au înregistrat şi decese la persoanele care au făcut infecţie cu SARS-CoV-2 la un interval de timp după vaccinare.

”Pentru cei care au fost diagnosticaţi cu infecţie SARS-CoV-2 după prima doză, vă readuc aminte, timpul mediu era de circa 10 zile de la prima doză, 10-11 zile, ceea ce înseamnă că erau în fereastra de apariţie a anticorpilor. Practic, nu apăruseră încă anticorpii protectori de după prima doză. Erau persoane care, din punct de vedere al riscului, este similar cu o persoană nevaccinată, iar în ceea ce priveşte persoanele care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-CoV-2 după ce au primit cea de-a doua doză, procentual era un număr foarte mic, 77 de persoane din cei diagnosticaţi cu infecţie SARS-CoV-2 după prima doză erau în rândul celor 89 de decese şi din cele 89 de decese doar 12 persoane erau din cele care fuseseră diagnosticate cu SARS-CoV-2 după cea de-a două doză. Ceea ce înseamnă că după cele două doze beneficiile sunt mult mai mari. Analiza efectuată de noi pe rata de fatalitate arăta o reducere de cel puţin 100 de ori a riscului de deces la o persoană vaccinată comparativ cu persoanele nevaccinate. Rata de fatalitate la cazurile de COVID care aveau în istoric vaccinare era de circa 0,2%, iar la persoanele care erau nevaccinate era de 2,4%”, a explicat preşedintele CNCAV.

Gheorghiță a transmis că persoanele infectate după prima doză de vaccin îşi pot face rapelul după ce episodul infecţios se termină, fiind necesar să-şi modifice programarea în platformă.

Date la zi despre evoluția COVID-19 sunt disponibile pe pagina special dedicată Coronavirus România

Citește și: ”Vaccinarea anti-Covid în cabinetele medicilor de familie ÎNCEPE în aprilie. Câți români se vor putea imuniza VIDEO”

…articolul original …