Caz halucinant. Pictorul român care i-a făcut portretul Papei Francisc, îngropat noaptea, cu buldozerul

Pictorul Liviu Lăzărescu a murit în 25 martie, într-un spital din București. Trupul neînsuflețit al maestrului a fost adus la Mărtinești, pentru a fi înhumat.

Potrivit apropiaților, autoritățile locale ar fi intenționat să expună sicriul în Căminul Cultural, dar când s-a aflat că pe certificatul de deces se menționa că artistul a fost infectat cu Covid-19, coșciugul a fost scos afară și dus la cimitir, unde, în toiul nopții, a fost băgat într-o groapă săpată cu buldozerul, potrivit Ziar de Hunedoara.

"Era după ora 21.00 noaptea. Nu avea nici groapa săpată, acolo unde odihneau bunicii, părinții și soția sa, fiica renumitului istoric Ioan Moga. Primăria a pus la dispoziție un excavator, care a săpat o groapă, răscolind pământul cu oseminte, la o adâncime de circa doi metri”, a descris scena istoricul Dorin Petrescu pe o rețea de socializare.

Istoricul a făcut o trimitere și la perioada neagră a prigoanei comunist-staliniste din anii '50, când preoții oficiau slujbe pe ascuns.

„La întunecimea nopții, precum în comunism, în vitregele împrejurări, Preoții greco-catolici și cantorii au fost nevoiți să îl îngroape, să țină Prohodul!".

Maestrul Liviu Lăzărescu, născut în 1934, ,a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, discipol al lui Cornelui Baba, profesor Honoris Causa” al Academiei Naţionale de Arte Bucureşti și portetistul român al Suvernalui Pontif Francisc.

…articolul original …

Related Articles

Stay Connected

3,045CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles