Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 10 decembrie 2018, pe Adrian Tiutiu (39 de ani), poreclit ”Adi Brăileanu”, la 9 ani şi 3 luni de închisoare pentru ultraj judiciar. Individul este cunoscut ca o persoană extrem de violentă, fiind încarcerat în prezent în Penitenciarul Galaţi. Bărbatul s-a filmat, pe 27 septembrie 2016, în timp ce ameninţa cu moartea doi procurori care s-au ocupat de instrumentarea dosarului în care Adrian Tiutiu era acuzat de trafic de persoane.

Înregistrarea video a fost postată ulterior pe Facebook, chiar înainte de pronunţarea definitivă a Curţii de Apel Oradea în dosarul său. “Pentru treaba asta veţi plăti fiecare-n parte”, “v-arăt eu vouă, că indiferent că mă voi duce la puşcărie…vă voi dezmembra în zece mii de bucăţi”, spunea atunci traficantul de carne vie. Pe baza înregistrării video, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-a trimis în judecată pe Adrian Tiutiu pentru ultraj judiciar, dosarul fiind trimis spre judecare Judecătoriei Brăila.

“Ulterior postării clipului pe reţeaua de socializare Facebook, de actele ameninţătoare proferate de inculpat au luat cunoştinţă şi magistraţii …., aşa cum rezultă din declaraţiile acestora date în calitate de martori/persoane vătămate fiecăruia dintre ei fiindu-i cauzată o stare de temere sau de disconfort grefată în special pe faptul că cercetările efectuate la nivelul organelor de aplicare a legii din (…) au creionat un profil personal violent al lui Tiutiu Adrian. De asemenea, acţiunea inculpatului nu a rămas fără ecou în mediul online în condiţiile în care, la acea epocă, postarea lui Tiutiu Adrian a generat peste 400 de comentarii, majoritatea având un caracter aprobativ. Fără a nega libertatea dreptului de opinie sau a dreptului la liberă exprimare de care inculpatul Tiutiu Adrian beneficiază şi trebuie să beneficieze neîngrădit, considerăm că în cazul de faţă acestea au fost cu mult depăşite, iar «părerile» inculpatului definesc elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj judiciar, în componenta ameninţării”, se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorii clujeni.

Lovită în cap cu pumnii şi picioarele

Individul a ajuns în colimatorul procurorilor orădeni, după ce, în 2014, o tânără pe care o obliga să se prostitueze, nu a mai rezistat calvarului prin care era obligată să treacă zilnic şi s-a aruncat din maşina condusă de infractor la vama Borş. Anchetatorii au descoperit ulterior că victima era lovită cu pumnii şi picioarele numai în cap, ca sa accepte să îşi vândă trupul.

Bărbatul racolase atunci şase tinere, cu care comunica pe Facebook, şi le obliga să se prostitueze, obţinând de pe urma acestora diverse sume mari de bani. Tânăra care era cu Adrian Tiutiu în maşină în vama Borş fusese racolată de către acesta în 2013. Bărbatul a convins-o atunci să plece de la locuinţa mamei ei din Germania şi să vină la el în Viena.

„Faţă de inculpat există suspiciunea rezonabilă că, începând cu lunile octombrie – noiembrie 2013, a racolat una dintre victime, prin intermediul unei reţele de socializare, promiţându-i acesteia că îi va facilita obţinerea unor sume de bani pentru ca aceasta să poarte mai multe convorbiri telefonice cu diferiţi clienţi din Viena în vederea facilitării întâlnirii acestora cu celelalte persoane de sex feminin, care practicau prostituţia în folosul inculpatului. Bărbatul a determinat victima să se deplaseze de la locuinţa mamei sale (din Germania) în Viena, unde a primit-o şi unde ulterior, prin metoda «lover-boy», a determinat-o să se îndrăgostească de el”, au stabilit procurorii DIICOT.

Ulterior, tânăra a fost obligată să se prostitueze, aceasta spunându-le anchetatorilor că Adrian Tiutiu o lovea în cap cu pumnii şi picioarele pentru a o determina să întreţină relaţii sexuale cu mai multe persoane. Tânăra a stat în Austria împreună cu Adrian Tiutiu, iar acesta o ducea în mai multe locuinţe din Viena pentru a întreţine relaţii sexuale cu clienţii găsiţi de el.

„Sumele de bani obţinute în acest mod, la început au fost împărţite în mod egal între inculpat şi victimă, ulterior însă inculpatul a pretins şi primit toate sumele de bani obţinute din această activitate", spun anchetatorii. În acest dosar, Curtea de Apel Oradea l-a condamnat, pe 26 octombrie 2016, pe Adrian Tiutiu la 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

…..articolul original