“Bună dimineaţa….Ştie cineva de ce apa rece are un miros îngrozitor? Locuiesc în cartierul Roşu, în spate restaurantului Cocoşul roşu”, spune un internaut pe Facebook.
Sufocată de apeluri, compania a decis să comunice motivul pentru care apa din capitală şi-a pierdut calitatea de a fi inodoră.
„Ca urmare a topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă, cu efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Deprecierea temporară a calităţii apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depăşit limita legală. În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din reţea. Rezultatele nu indică depăşiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.
Efectul mirosului de clor rezidual resimţit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 şi va dispărea în după amiaza zilei de astăzi”, susţine Apa Nova.
Însă oamenii spun că apa care curge la robinet nu miroase a clor, ci a urină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

…..articolul original