• În seara zilei de 21.01, avionul privat de tip Piper Malibu, care plecase din Nantes cu destinaţia Cardiff, a dispărut de pe radar deasupra Canalului Mânecii. La bord se aflau piltoul David Ibbotson şi atacantul Emiliano Sala. Joi după-amiază, autorităţile au anunţat că vor sista operaţiunea de căutare, după ce nu a fost găsită nicio urmă.
  • Sâmbătă, familia lui Sala a achitat 150.000 de euro unei firme private pentru a relua căutările în Canalul Mânecii.

UPDATE 28.01, ora 22:00 | Pe fundul mării. După ce familia lui Emiliano Sala a angajat o firmă privată pentru a continua căutările din Canalul Mânecii, Daily Mail anunţă că firma respectivă va folosi un echipament de ultimă generaţie. Concret, o serie de roboţi vor fi amplasaţi pe fundul Canalului, pentru a căuta orice rămăşiţă a avionului sau orice semn care ar putea reprezenta o pistă în această operaţiune.

UPDATE 28.01, ora 10:00 | Respect.Apar noi informaţii despre donaţiile fotbaliştilor pentru operaţiunea privată de căutare a avionului în care se afla Emiliano Sala care a strâns peste 300.000 de euro. Cea mai mare sumă a venit de la Kylian Mbappe, 30.000 de euro, urmat de Adrien Rabiot, cu 25.000 de euro.
Ciprian Tătăruşanu, portarul care i-a fost coleg lui Sala la Nantes până în urmă cu câteva zile, a contribuit cu 50 de euro, iar suma totală strânsă se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

UPDATE 27.01, ora 18:00 | Cardiff nu va mai plăti suma record de 17 de milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala! Publicaţia The Telegraph anunţă că formaţia din Premier League s-a folosit de clauzele prevăzute de contract pentru a anula transferul. Nantes ar fi trebuit să primească, în primă fază, suma de şase milioane de euro. Cardiff se apără spunând că nu s-a implicat în niciun moment în aranjarea zborului pentru Emiliano Sala. Avionul privat şi pilotul David Ibbotson nu au fost angajaţi de club, astfel că reprezentanţii galezilor vor să-şi păstreze banii.

Preşedintele lui Nantes, Waldemar Kita, a spus că pentru moment nu va discuta despre suma de transfer: "Nu e momentul să vorbim despre bani. Traversăm o perioadă extrem de complicată şi suntem marcaţi de cele întâmplate. Vom vedea pe viitor cum vom proceda."

UPDATE 27.01, ora 11:00 | Fondurile strânse din donaţii au depăşit, duminică dimineaţă, suma de 300.000 de euro, anunţă presa franceză. Potrivit Le Figaro, cea mai mare sumă, de 30.100 de euro, a fost făcută în numele lui Kylian Mbappe. De asemenea, sindicatul fotbaliştilor din Franţa a transmis câte un sms tuturor jucătorilor profesionişti, mesajul fiind ca fiecare să doneze.
Până acum, aproape 3.700 de persoane au donat pentru ca operaţiunea de salvare să poată continua.

UPDATE 26.01, ora 16:42 | Căutările vor fi reluate! Familia lui Emiliano Sala a strâns 150.000 de euro şi a angajat o echipă care să-i caute pe cei doi, informează L'Equipe. Suma ar fi fost strâns din donaţii ale oamenilor din spaţiul public. Conform zvonurilor, Adrien Rabiot, de la PSG, a donat 25.000 de euro pentru reluarea căutărilor. Pe lista donatorilor s-ar mai afla Demarai Gray, de la Leicester, Ilkay Gundogan, Corentin Tolisso şi antrenorul lui Nantes, Vahid Halihodzic.

https://t.co/Fl1PDZkig6 Emiliano Sala: £160,000 raised for private search– Footballers and the Argentine president are among those supporting calls for rescuers to keep looking.

— Casey OnlyWire (@ow_tester) 26 ianuarie 2019

UPDATE 24.01, ora 17:24 | Căutarea celor doi a încetat! Poliţia din Guernsey a emis un comunicat de presă prin care anunţă că vor fi încetate căutările din Canalul Mânecii, după ce nu a fost găsită nicio urmă a lui Emiliano Sala şi a pilotului din aeronava care a dispărut luni seară de pe radare: "În ciuda eforturilor noastre, a echipelor din Marea Britanie şi Franţa, care au acoperit o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi, nu a fost găsită nicio urmă a avionului, a pilotului (n.r David Ibbotson) sau a pasagerului (n.r Emiliano Sala).

Operaţiunea s-a desfăşurat fără încetare, iar cele trei avioane şi cinci elicopetere pe care le-am avut la dispoziţie au survolat timp de 80 de ore deasupra zonei. Două bărci de salvare au fost folosite şi desigur am beneficiat şi de asistenţa a numeroase bărci de pescari.

Am revizuit toate informaţiile pe care le-am adunat şi am luat această decizie foarte grea, de a înceta operaţiunea de căutare. Şansele ca cei doi să fie în viaţă sunt extrem de mici.

Citeşte şi EXCLUSIV | Dezvăluirile lui Viorel Moldovan, om important în istoria lui Nantes, despre călătoriile înspăimântătoare de deasupra Canalului Mânecii: ”Totul ţine de destin. Eşti la mâna norocului”

ULTIMA ORĂ A trimis Rusia mercenari în sprijinul preşedintelui Venezuelei, Nicolás Maduro? Răspunsul „liniştitor” al Moscovei …..articolul original