A devenit o modă într-un oraş minier din vestul judeţului Vâlcea ca unii localnici să devină agresivi, fără a se putea lua cine ştie ce măsuri în privinţa lor. Poliţia pare depăşită de situaţie, şi datorită numărului mic de angajaţi, dar şi pentru că legislaţia actuală le permite agresorilor să fie cercetaţi în libertate şi să nu primească pedepse pe măsura faptelor.
Numai că acum, pentru prima dată, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea ia măsuri, trimiţând la faţa locului o echipă mixtă care se cerceteze întreaga situaţie şi să-l găsească pe bărbatul recalcitrant.

Duminică, dimineaţa, în ziua de Bobotează, acesta a intrat într-un local şi sub ameninţarea unui cuţit a cerut bani de la clienţi. Cu toate acestea, nimeni nu a avut curajul să depună plângere când Poliţia a ajuns la faţa locului, dar imaginile înregistrate pe camerele de luat vederi ale localului sunt grăitoare. Ele au fost postate pe YouTube de jurnalişti din presa locală – Vocea Vâlcii.

Poliţiştii nu l-au mai găsit pe agresor la locul faptei. În ciuda verificărilor, susţin autorităţile, acesta nu a putut fi găsit nici ulterior. Deocamdată, acesta s-a ales cu o sancţiune contravenţională în lipsă pentru tulburarea liniştii publice.

„În cursul acestei dimineţi, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un local de pe raza oraşului este deranjată ordinea publică, un bărbat ameninţând o altă persoană cu cuţitul. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, dar cel care ar fi provocat scandalul nu a mai fost găsit în local. Au fost efectuate verificări în zonă, fără a se reuşi depistarea lui. Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în lipsă, continuând verificările. Persoana care ar fi fost ameninţată nu a depus plângere până la acest moment. Conducerea I.P.J. Vâlcea a dispus deplasarea în zona a unei echipe operative alcătuită din poliţişti de ordine publică, rutieră şi din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Sandra Bălteanu.Este pentru prima dată când conducerea Poliţiei Vâlcea comunică o astfel de decizie, deşi violenţele în oraşul Berbeşti sunt arhicunoscute.
În luna iulie a anului trecut, mai mulţi tineri, cu vârste între 16 şi 19 ani, devastau cu răngile un local şi băgau în spital trei tineri. În luna iunie, un individ poreclit „Zobar – spaima Vestului Sălbatic” ajungea după gratii în urma unei tentative de tâlhărie, în aceeaşi lună în trafic se întâmplau scene de o violenţă greu de imaginat, iar exemplele cu infracţiuni de acest gen pot continua.…..articolul original