El a apreciat că este un foarte bun moment pentru investiţii în acţiunile care au scăzut. În ceea ce priveşte criticile preşedintelui Iohannis, Vâlcov a spus că acesta este "avocatul corporaţiilor şi al băncilor", declaraţie similară celei a ministrului Finanţelor, Orlando Teodorovici, conform căruia preşedintele "se erijează într-un avocat al bogaţilor".
„Ar fi o greşeală ca ordonanţa să nu se dea. Dacă ordonanţa nu se dă, abia atunci ar putea fi acuzat Guvernul de manipularea bursei. Probabil a fost o reacţie emoţională, probabil şi o presiune pe guvern: Atenţie că se prăbuşeşte bursa! Nu se prăbuşeşte bursa, acţiunile îşi vor reveni. Apropo, cred că e un foarte bun moment de investiţii în acţiunile care au scăzut. E o fluctuaţie normală“, a afirmat Vâlcov.
Comentând criticile preşedintelui Klaus Iohannis faţă de măsurile anunţate de Executiv, consilierul premierului Dăncilă a declarat: "Preşedintele Iohannis este avocatul corporaţiilor şi al băncilor".
Întrebat în legătură cu măsurile vizând băncile şi cu riscul ca unele dintre acestea să se retragă din România, Darius Vâlcov a replicat ironic: "Este exclus. Nu o să vedeţi niciodată câine să plece de la măcelărie“.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis miercuri ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, şi OMV Petrom, -12,97%, s-au numărat printre marii pierzători ai zilei, la o zi după ce Guvernul a anunţat mai multe măsuri fiscale.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ordonanţa de urgenţă pe Codul fiscal anunţată de ministrul Finanţelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos şi a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile.
CFA România, companiile din telecom, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) sunt doar câteva dintre asociaţiile care au avertizat, miercuri, asupra efectului nociv al măsurilor anunţate.…..articolul original