• Desemnat, în urmă cu şapte ani, cel mai bun club de juniori din lume la sporturile nautice, CSS Orşova a ajuns să nu mai scoată nici măcar un campion european, deşi în anii anteriori se putea lăuda cu numeroase titluri mondiale! Mai mult decât atât, secţia de kaiac-canoe de la Orşova n-a avut niciun sportiv între primii zece ai judeţului Mehedinţi!

Au fost ani buni, când primii zece sportivi ai judeţului Mehedinţi au provenit doar de la Orşova. În 2018, doar patru dintre componenţii clubului de la Dunăre, şi toţi de la secţia de canotaj, s-au mai regăsit în clasamentul întocmit de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Mehedinţi, pe baza rezultatelor din acest sezon.

Totuşi, CSS Orşova a dat şi în acest an cel mai bun sportiv al judeţului. Titlul i-a revenit canotoarei Simona Tătaru (foto mic), de la CSS Orşova. Sportiva originară din judeţul Suceava a cucerit argintul la Europene în proba de patru vâsle şi bronzul la Mondiale, în proba de 8+1. Pe locul secund s-au clasat canotorii Cosmin Carpea (originar din Suceava) şi Petrişor Morar (originar din Maramureş), vicecampioni europeni la patru vâsle. Podiumul a fost completat de luptătoarea severineană Roxana Capezan, de la CSM Drobeta Turnu Severin. Eleva lui Marin Dobrescu a ocupat locul 6 la Jocurile Olimpice pentru Tineret şi locul 5 la Europenele de Cadeţi, dar şi aurul la Campionatul Balcanic.

Antrenorul Cristian Maliş a explicat cauzele rezultatelor modeste din acest an pentru clubul de la Dunăre, care în urmă cu şapte ani, era declarat cel mai bun club din lume, la nivel de juniori, la sporturile nautice. ”E un fel de tradiţie, ca CSS Orşova să dea cel mai bun sportiv al judeţului. Din păcate, anul acesta nu am mai avut campioni mondiali, nici măcar europeni. Este efectul anilor de tristă amintire, în care am fost la un pas de desfiiţare, nu din cauza banilor, ci a orgoliilor şi ambiţiilor prosteşti ale unui director (n.r. – Mirela Stoenel), care tăiase chiar şi hrana sportivilor. Nu mai aveam dreptul nici măcar să mergem la competiţiile de verificare, să nu mai vorbesc de selecţie. Am pierdut atunci majoritatea sportivilor, care au fost nevoiţi să plece la alte cluburi. Secţia de kaiac-canoe a fost cea mai afectată. Noi, la canotaj, am avut sprijin de la Federaţia Română de specialitate şi ne-am descurcat mai bine. Au trecut acei 3 ani de represiune, iar în 2019 vom avea rezultate mai bune. În 2020 vom reveni acolo unde am fost. Noi vom avea la Jocurile Olimpice din 2010 vreo 5-6 foşti sportivi de la CSS Orşova, plecaţi de la noi de 5-6 ani la Dinamo şi Steaua”, a explicat Cristian Maliş, coordonatorul secţiei de canotaj de la CSS Orşova şi antrenor al centrului naţional de juniori de la Orşova.

12 medalii de aur, 8 de argint şi 7 de bronz cucereau secţii de canotaj şi kaiac-canoe de la CSS Orşova în urmă cu şapte ani, la campionatele mondiale şi europene de juniori

Fostă componentă a clubului orşovean, Ionela Lehaci – Cozmiuc, în prezent la CS Dinamo Bucureşti, a fost declarată cea mai bună canotoare a României în 2018.

Pentru al doilea an consecutiv, Lehaci, împreună de Geanina Beleagă, au devenit campioane mondiale de seniori, în proba de dublu vâsle.

ULTIMA ORĂ Noi informaţii în scandalul Iliescu – Le Figaro. Fostul preşedinte nu crede în existenţa unui stat paralel. Ce a spus, de fapt, despre fracturile din PSD şi pe cine ar recomanda pentru Cotroceni …articolul original