• ProSport vă ţine conectaţi pe tot parcursul zilei la tot ce se întâmplă în Craiova. Suflete amputate de durere, prieteni care sosesc din diferite colţuri ale României, două fiice care nu au nici lacrimi să mai plângă şi poveşti de gura sobei spuse, cu un zâmbet trist,
  • de oamenii care au construit, alături de liderul lor, fenomenul Craiova Maxima.

UPDATE 18:15 La stadionul "Ion Oblemenco" continuă să vină fani ai lui Ilie Balaci pentru a-şi lua adio de la idolul din Bănie. În acest moment sunt câteva sute de suporteri care aşteaptă să treacă pe la sicriul fostului fotbalist.

UPDATE 17:50 Starea lui Aurică Beldeanu e stabilă, spun, pentru ProSport, surse medicale din Craiova. Fostul component al Craiovei Maxima a fost transportat la spital şi e supus unei tomografii, în aceste momente.

"Imaginile cu domnul Beldeanu pe scările bisericii dau senzaţia unei hemipareze facială. Ar putea fi generată de stres, de tulburări vasculare, un puseu de tensiune din cauza stresului, din cauza oboselii acumulate. E posibil să fi crescut tensiunea şi aşa se prodice această hemipareză facială (n.r. – pe un colţ al gurii)", explică, pentru ProSport, un medic sportiv.

Din informaţiile ProSport, Beldeanu va fi supus unui examen tomografic în următoarea oră, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

UPDATE 17:32: Trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a ajuns la stadionul "Ion Oblemenco". Sicriul va fi lăsat peste noapte pe holul pe unde intră în stadion sportivii şi oficialii, pe drumul către vestiare şi tunelul de acces către terenul de joc.

Fanii "Minunei Blonde" pot merge la stadion să îşi ia rămas bun de la fostul fotbalist al Craiovei Maxima.

UPDATE 17:20: În momentul în care sicriul cu Ilie Balaci era scos din biserică, lui Aurel Beldeanu (67 de ani), un alt fotbalist al Craiovei Maxima, i s-a făcut rău. Fostul mijlocaş a fost scos pe braţe în afara locaşului sfânt şi dus la ambulanţă şi apoi transportat la spitalul de Urgenţă. Sunt semne că Beldeanu ar fi suferit un atac cerebral, deoarece gura i s-a strâmbat.

UPDATE 17:15: Cu o mică întârziere faţă de programarea iniţială, sicriul cu Ilie Balaci a fost scos din biserică şi urcat în maşina care îl va transporta la stadionul "Ion Oblemenco", acolo unde va rămâne până mâine.

UPDATE 16:35:La biserica Sfântul Ilie din Craiova se fac ultimele pregătiri pentru plecarea către stadionul "Ion Oblemenco". Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci va fi dus către "templul" unde fostul fotbalist a încântat cu driblindurile şi golurile sale mii de oameni.

Plecarea este programată la ora 17:00, iar depunerea sicriului la arena craioveană se preconizează a fi în jurul orei 17:30. La ora 18:00 va avea loc slujba oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei.

UPDATE 15:40: Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Ilie Balaci!

Preşedintele României l-a decorat, luni, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul de decorare post-mortem a fotbalistului Ilie Balaci.

”În semn de deosebită apreciere şi admiraţie pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci”, se arată în decretul semnat de şeful statului.

UPDATE 15:30 Colegii de la Mediafax au refăcut azi filmul morţii lui Ilie Balaci. Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Dolj vorbesc despre intervenţia, minut cu minut, în ziua decesului lui Ilie Balaci. Conducerea Ambulanţei a trimis la locuinţa în care a murit Balaci o autospecială ”de top”, scrie MEDIAFAX. Un al doilea echipaj SMURD a ajuns la 37 de minute după apel.

UPDATE 14:15: La biserica din centrul Craiovei a venit şi Pavel Badea, fost jucător al Universităţii, în prezent preşedinte al Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Acesta a dezvăluit că a fost contactat de preşedinţia României pentru acordarea unui titlu post-mortem lui Ilie Balaci.

"A fost idolul a milioane de copii şi inclusiv al meu. Eu am avut onoarea de a prelua tricoul pe care l-a purtat Balaci. Am vorbit cu el săptămâna trecută şi se simţea bine, în putere. E o veste teribilă, suntem devastaţi", a comentat Badea decesul lui Ilie Balaci.

UPDATE 14:10: Ionuţ Rada, (36 de ani), fost jucător al Universităţii Craiova, Rocar, Rapid, FC Naţional, Steaua, CS Otopeni sau CFR Cluj, acum la Sănătatea cluj, în Liga 3, a venit şi el la biserica Sf. Ilie pentru a-şi lua rămas bun de la Ilie Balaci.

UPDATE 13:25: Primăria Municipiului Craiova a publicat programul funeraliilor lui Ilie Balaci:

Luni, 22.10.2018
13.00 – depunerea trupului neînsufleţit la Biserica Sf. Ilie
17.00 – plecare spre Stadionul Ion Oblemenco
17.30 – depunere la Stadionul Ion Oblemenco
18.00 – slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei

Marţi, 23.10.2018
09.00 – Depunerea trupului neînsufleţit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie
13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei
14.00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Notă: Programul poate suferi modificări, care vor fi anunţate în timp util.

UPDATE 13:15: Fost coleg la Universitatea Craiova cu Ilie Balaci, Costică Donose (65 de ani), deţinător a două trofee de campion cu echipa olteană, era afectat de tragicul eveniment.
"Sunt copleşit de durere, am vrut sa fiu printre primii care pun lumânare la biserică. Ne leagă atâtea amintiri, atât de când jucam, cât şi mai apoi. Nu am fost doar colegi, am fost prieteni, fraţi", a spus Donose.

Trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci va rămâne la biserica Sfântul Ilie din centrul Craiovei până în jurul ora 17:00, atunci când va fi ridicat şi dus la stadionul "Ion Oblemenco". La arena unde "Minunea Blondă" trebuia să fie spectator asează, la derby-ul U Craiova – FCSB (scor 2-1), va rămâne peste noapte.

UPDATE 12:45: E doliu la Craiova, acolo unde fostul mare fotbalist Ilie Balaci s-a stins din viaţă duminică dimineaţă, mult prea devreme, la doar 62 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator. "Minunea Blondă" va fi înmormântat marţi, la cimitirul Sineasca din Craiova, în jurul orei 13:00.

În aceste momente, trupul neînsufleţit al fostului component al Craiovei Maxima se află la biserica Sfântul Ilie, din centrul oraşului, acolo unde a fost adus în jurul orei 12:30.

Circa 200 de persoane s-au aflat în faţa bisericii atunci când sicriul cu fostului fotbalist a fost adus la locaşul sfânt. Acestea au aplaudat încontinuu.

Printre cei care i-au fost alături s-au aflat mama, soţia, cele două fetele ale sale, dar şi Costică Donose şi Florin Cioroianu, doi foşti componenţi ai Craiovei Maxima. Ulterior a ajuns la biserică şi Marian Bondrea.

Bănia este în doliu după dispariţia idolului său, Ilie Balaci. Înmormântarea, programată iniţial pentru ziua de miercuri, va avea loc marţi, la cimitirul Sineasca din Craiova, în jurul orei 13:00.

În dimineaţa de luni, trupul neînsufleţit al fostului mare fotbalist se afla la morgă, după care va fi depus la Biserica Sf. Ilie, din centrul oraşului, unde mitropolitul Olteniei, Irineu, va ţine o slujbă. În după-amiaza zilei de luni, Ilie Balaci va ajunge pentru ultima oară la stadion, locul pe care l-a iubit şi unde a fermecat o întreagă lume prin geniul său, iar fanii îşi pot lua adio de la „Minunea Blondă”.

De altfel, încă dinaintea meciului U Craiova – FCSB, în faţa stadionului a fost deja amenajat un altar, unde oamenii care l-a iubit pe Balaci pot depune flori şi candele.

În acest timp, Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în privinţa decesului marelui fotbalist, pentru a se vedea dacă s-a respectat protocolul şi dacă medicamentaţia oferită şi folosită a fost cea corectă.

Citeşte şi Ilie Balaci a murit! "Minunea Blondă" avea doar 62 de ani | Cauza decesului! Sorin Cîrţu, în lacrimi: "Nu mai pot vorbi…mă scuzaţi…"! Ţicleanu, în stare de şoc | UPDATE Derby-ul din această seară U Craiova – FCSB se joacă. Meciul va fi întrerupt în minutul 8 şi se vor arunca flori pe teren

Citeşte şi S-a stabilit cauza morţii lui Ilie Balaci! Rezultatul autopsiei care pune capăt lanţului de întrebări

Citeşte şi Mircea Lucescu şi Gică Hagi au ţinut o lecţie după moartea lui Ilie Balaci: "Suntem un popor invidios". Reproşurile celor două simboluri ale fotbalului românesc

ULTIMA ORĂ Adolescenta de 14 ani din imagine a fost imobilizată de poliţie. Ce i-a făcut poliţistul înainte să fie încătuşată este ŞOCANT. Incidentul a fost filmat de un martor, iar omul legii riscă să fie pedepsit aspru | VIDEO …articolul original