PAOK Salonic, echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, a debutat în această seară în grupele Europa League în faţa celor de la Chelsea Londra, una dintre cele mai în formă echipe din Premier League. Partida a adunat un număr impresionant de spectatori pe stadionul Toumba, stadion pe care a fost afişat un banner imens cu un mesaj care poate atrage o pedeapsă din partea UEFA.

”Macedonia is one and only and it's here”, au scris fanii lui PAOK de la tribuna a doua, mesajul fiind urmare a unui protest de lungă durată a grecilor din nord. Pe parcursul acestui an, sute de mii de greci au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de folosirea numelui ”Macedonia” de ţara vecină Greciei, de Fosta Republică Iugoslavă Macedonia (FYROM). Potrivit Greciei, încercările FYROM de a adera la UE trebuie să fie blocate, elenii susţinând faptul că ţara vecină poate revendica, pe seama numelui, regiunea istorică de nord a Greciei. Exact zona în care se află Salonicul.

Această metodă uşoară de a atrage atenţia şi de a transmite mesajul prin intermediul camerelor TV a fost folosită în aprilie 2018 şi de fanii Stelei la partida de pe Naţional Arena cu Academia Rapid. Atunci, suporterii clubului roş-albastru au afişat la tribuna a doua un banner cu mesajul ”UEFA: this is Steaua Bucharest”. Protestul Stelei a fost menit să atragă atenţia forului fotbalistic european faţă de perpetuarea confuziei între clubul lor şi FCSB, prin menţinerea palmaresului Stelei în dreptul FCSB pe site-ul UEFA.

În ciuda demersului, PAOK poate plăti scump pentru că a permis suporterilor să afişeze bannerul cu pricina. Este de notorietate faptul că UEFA face eforturi susţinute pentru a evita afişarea mesajelor cu conţinut controversat şi mai ales politic la partidele pe care le organizează. Deşi nu este primul meci european din acest sezon la care fanii lui PAOK afişează mesajul, jurnaliştii greci prezenţi la partidă au menţionat faptul că de această dată clubul poate primi o suspendare a terenului.

ULTIMA ORĂ BREAKING | S-a întâmplat acum câteva ore. Iubitul Elenei Udrea a confirmat! …articolul original