Dilema lui Tom Schnell: cum să-i spună şefului că a eliminat CFR şi va mai avea nevoie de zile libere?

Dilema lui Tom Schnell: cum să-i spună şefului că a eliminat CFR şi va mai avea nevoie de zile libere?

Ca să fie limpede pentru toată lumea, antrenorul lui Dudelange, Dino Toppmoller, a spus clar şi răspicat că are 8 jucători în lot care lucrează şi că vor trebui să-şi reducă programul pentru a juca în grupele Europa League. Să continuăm să ne imaginăm cum a fost noaptea fundaşul Tom Schnell, care a muncit în ziua partidei tur, până la ora 10.00. Mai întâi visul trăit. A fost seara în care s-a simţit fotbalist. Exact aşa cum îşi imagina înainte de culcare, atunci când era copil. Multe telefoane, mesaje, postări pe facebook şi twitter, distracţie cu colegii în vestiar, câte un ochi pe telefon să vadă cine a mai dat like postărilor de pe stadionul din România. Apoi liniştea aceea plăcută de după marile realizări în viaţă, sentimentul de reuşită şi aşteptarea primei zile la birou, de după ispravă.
Probabil va fi liber mâine, dar poimâine le va povesti colegilor tot. Se vor aduna în pauza de masă, vor bea o cafea de la automatul aflat la intrarea în Primărie şi toţi vor asista muţi de uimire la povestirile lui Tom. Încă un moment de glorie pentru el. Se gândeşte cu ce să înceapă, cum să le explice unde se află România şi cât de bună este echipa pe care a învins-o. Probabil va trebui să le explice şi ce înseamnă Europa League pentru colegele deloc impresionate de fotbal. Le va povesti despre cum a mers cu avionul în deplasare, cum a stat la un hotel scump, cum a ajuns pe un stadion de 3 ori mai mare ca cel mai mare din Luxemburg. Probabil va exagera când va vorbi despre atmosferă şi le va spune cum peste 10.000 de spectatori i-au aplaudat la final.
În imaginea lui apare apoi şeful, iar sentimentele lui Tom devin confuze. Cum îi va spune acestuia că mai vrea zile libere pentru că va mai juca alte 6 partide în grupele Europa League? Acesta nu va fi fericit, cu siguranţă, iar bucuria fundaşului, care a jucat perfect cu CFR, se transformă în spaimă. Adevărul este că grupele Europa League dăunează grav meseriei şi până la urmă a fi fotbalist în Luxemburg nu este chiar o meserie. Să sperăm că Tom Schnell nu va fi concediat, iar pentru fotbalul românesc să sperăm că se va învăţa ceva din cea mai ruşinoasă eliminare de după Revoluţie. Dezastrul poate fi mai aproape decât credem. Să nu ne obişnuim cu poveşti de amatori, ca cea a lui Tom Schnell!

ULTIMA ORĂ VIDEO Manea cântată pentru "naşul" Nicolae Bădălău, lider PSD: Să vină Diaspora, că noi ne p…pe ea …articolul original