OFICIAL | Kevin Strootman a semnat cu Olympique Marseille! AS Roma a încasat nu mai puţin de 150 de milioane de euro din transferuri în această vară

102

OFICIAL | Kevin Strootman a semnat cu Olympique Marseille! AS Roma a încasat nu mai puţin de 150 de milioane de euro din transferuri în această vară

Kevin Strootman (28 de ani) a plecat de la AS Roma. Mijlocaşul olandez s-a transferat în Franţa, la Olympique Marseille, unde a şi fost prezentat. La plecarea de pe Olimpico, Strootman a adresat o scrisoare fanilor şi tuturor celor din club, prin intermediul paginii sale de Twitter. Kevin Strootman a petrecut cinci ani în Italia, însă accidentările l-au împiedicat să se exprime la adevărata sa valoare.

OM a plătit 25 de milioane de euro pentru transferul lui Strootman. Rudi Garcia, actualul antrenor al francezilor, l-a antrenat pe Strootman la Roma. Tehnicianul francez a pregătit-o pe AS Roma în perioada 2013-2016. Conform contractului, francezii vor mai trebui să achite încă trei milioane de euro, în funcţie de bonusuri.
Plecarea lui Strootman de la AS Roma a fost confirmată şi de decizia antrenorului Eusebio Di Francesco, care l-a lăsat în afara lotului pentru partida cu Atalanta, încheiată 3-3 în etapa a doua din noul sezon de Serie A. Strootman a jucat 130 de meciuri la Roma, reuşind să marcheze de 13 ori şi să ofere 20 de pase decisive.
Kevin Strootman a semnat cu Olympique Marseille pe cinci sezoane, până în 2023. Vara trecută, batavul şi-a prelungit contractul cu formaţia din Cetatea Eternă după ce s-a speculat mult pe seama unui transfer al său la Manchester United. Atunci, Strootman a semnat până în 2022 cu Roma.

AS Roma i-a vândut în această vară pe Alisson (62,5 milioane de euro, la Liverpool), Radja Nainggolan (38 de milioane, la Inter), Kevin Strootman (25 de milioane, la OM), Lukasz Skorupsi (9 milioane, la Bologna), Juan Iturbe (5 milioane, la Tijuana), Marco Tumminello (5 milioane, la Atalanta), Gregoire Defrel (împrumutat la Sampdoria pentru 1,5 milioane), Bruno Peres (împrumutat pentru 1,4 milioane de euro la Sao Paolo), Jose Machin (500.000 de euro, la Pescara), Norbert Gyomber (Perugia, 500.000 de euro), Arturo Calabresi (200.000 de euro, la Bologna) şi Nicola Falasco (100.000 de euro, la Avellino).

— Olympique Marseille (@OM_English) 28 august 2018

— Kevin Strootman (@Kevin_strootman) 28 august 2018

ULTIMA ORĂ Criză la Marea Neagră. Gestul NEBUNESC al lui Erdogan, reaprinde un conflict MAJOR în interiorul NATO. Ultimul avertisment a fost LANSAT …articolul original