LIVE BLOG | Sorana Cîrstea se salvează şi merge în turul 2, motivată de o gafă a arbitrei de scaun. Copil, prăbuşire dură în faţa lui Cilic şi abandon. Niculescu, învinsă dramatic în decisiv: adversara ei a căzut groaznic în setul 2, alergând după o scurtă, dar a luptat incredibil

0
193

LIVE BLOG | Sorana Cîrstea se salvează şi merge în turul 2, motivată de o gafă a arbitrei de scaun. Copil, prăbuşire dură în faţa lui Cilic şi abandon. Niculescu, învinsă dramatic în decisiv: adversara ei a căzut groaznic în setul 2, alergând după o scurtă, dar a luptat incredibil

  • Ziua a doua a US Open-ului a început cu dezamăgiri pe linie pentru tenisul românesc, dar s-a încheiat cu o victorie dulce, salvată în extremis de Sorana Cîrstea. România va avea, astfel, trei sportive în turul doi: Irina Begu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea.
  • Monica Niculescu a fost învinsă după ce părea, în primul set, că îşi poate domina adversara, iar mai apoi devenise mare favorită, primind ajutor de la un accident teribil al rivalei. Glushko a sfidat însă soarta şi a câştigat în decisiv.
  • Mihaela Buzărnescu s-a retras de la US Open 2018, locul său pe tablou fiind luat de Mona Barthel (lucky loser). Detalii AICI.
  • Marius Copil a încheiat prin abandon duelul cu Marin Cilic, după un start dătător de speranţe, care l-a propulsat la 5-1 şi 40-0.
  • Sorana Cîrstea închide evoluţiile tricolore în turul 1 la US Open cu o victorie extrem de muncită.
  • Niculescu – Glushko 6-3, 5-7, 4-6. Copil – Cilic 5-7, 1-6, 1-1 abandon. Cîrstea – Riske 6-3, 3-6, 7-5. Mihaela Buzărnescu – retragere de pe tablou

4:15 GAME, SET, MECI!!! Sorana Cîrstea îşi face rost de o primă minge de meci cu un lob de excepţie. Riske construieşte însă excelent, nu îi permite Soranei să trimită forehandurile prea lung, iar americanca revine. Alison Riske ezită sub presiune şi oferă a doua minge de meci cu o dublă greşeală, Sorana ratează, din păcate, returul unei mingi a doua trimise apăsat de Riske pe centrul terenului. Privată în continuare de prima minge, Riske îngroapă un forehand în fileu, iar Sorana se lansează eficient cu un retur de rever în lung de linie, obţinând o greşeală care îi oferă break-ul, al patrulea game consecutiv, victoria şi calificarea în turul doi la US Open, după exact două ore de luptă

4:08 Sorana plesneşte un rever, apoi un voleu de forehand pentru a închide victorioasă un al treilea game consecutiv în final de set trei ce o propulsează în faţă pe tabelă, la 6-5.

4:06 BREAK ALB, Sorana Cîrstea. Românca salvează partida, alimentată de furia îndreptată împotriva arbitrei de scaun din Brazilia. 5-5

4:02 Carul cu nervi. Sorana este un pachet de nervi în momentul în care arbitra îi ia primul punct al game-ului pe serviciu, considerând lovitura Soranei ratată, deşi execuţia fusese clar influenţată de anunţul de OUT de la linie. Românca răspunde cu furie şi patru puncte câştigate consecutiv, forţând-o pe Riske să servească pentru victorie, la 5-4. Americanca are frecvenţa primului serviciu la 65% şi eficienţa pe al doilea de 61%.

3:45 Sorana scapă printre degete break-ul, de la 0-40! Ajunsă cu uşurinţă pe a doua oară consecutiv în game-ul pe retur la 0-30, Sorana găseşte o nouă diagonală agresivă de rever, pentru a-şi oferi trei mingi consecutive pentru recuperarea break-ului. O finalizare complet ratată, din apropierea plasei, tot de pe rever, apoi un as al lui Riske, urmate de o execuţie prea lungă a româncei duc game-ul la egalitate, anulând şansele Soranei. Riske capătă încredere şi finalizează game-ul. 1-3 în decisiv.

3:36 Probleme pentru Sorana. Riske deschide setul doi cu break, iar românca returnează prea moale. 0-2 în decisiv.

3:26 SET Riske, 6-3. Egalitate perfectă în acest moment pe tabelă, după o oră şi 9 minute de joc. Riske a dominat manşa a doua.

3:22 Moment slab pentru Sorana Cîrstea. Românca se precipită, oferă două mingi legate de break pe dublă greşeală, apoi grăbeşte atacul cu reverul, ratează şi se ceartă pentru execuţia aleasă. Riske serveşte la 5-3 pentru a împinge meciul în decisiv.

3:19 Prima ezitare într-un moment important pentru Sorana Cîrstea. O dublă greşeală a lui Riske, urmată de un retur pe linie marca Sorana Cîrstea caree nu acceptă replică o duc pe româncă în faţa unei prime mingi de break în setul doi. Sorana atacă şi scapă forehandul în out, deschizând o serie de atacuri prea îndrăzneţe care o ţin în viaţă pe Riske. 6-3, 3-4.

3:11 Riske are un plus de agresivitate în start de set doi şi un plus de uşurinţă în adjudecarea turelor pe lansare. 6-3, 2-3

3:03 Două servicii inspirate îi câştigă lui Alison Riske un game trei în care Sorana Cîrstea a forţat două egalităţi, etalându-şi îndemânarea în apropierea plasei. 6-3, 1-2.

2:59 Game uriaş salvat de Sorana, pe serviciu, după 14 puncte disputate, pentru 1-1 în setul doi. Game-ul 11 în meci aduce o primă ezitare pe lansare pentru Sorana. Românca rămâne în urmâ, 0-30, după o dublă greşeală, repară însă cu un rever fabulos şi un serviciu apăsat, pe care Riske nu îl poate anula. Prima minge de break a lui Alison Riske vine după o nouă dublă greşeală a Soranei, care se scutură rapid şi salvează cu as. Prinsă în retragere, Sorana oferă o a doua minge de break – iar aici salvează cu un atac îndrăzneţ cu reverul razant în lung de linie, după serviciul doi. O minge de game ratată zdruncină puţin încrederea Soranei, car oferă a treia minge de break americancei, pe o nouă dublă. Jucând din nou cu serviciul doi, Sorana Cîrstea ia la ţintă reverul lui Alison şi smulge eroarea în plasă. Românca închide jocul cu un bun serviciu la teu.

2:46 Prim set perfect pentru Sorana Cîrstea, care se impune cu 6-3, în 29 de minute. Cu doar 3 puncte cedate pe primul serviciu, 8 per total pe lansare, Sorana Cîrstea a gestionat perfect finalul primului set, încheiat fără să fi avut de înfruntat minge de break.

2:43 BREAK! Sorana apasă la retur şi o face inspirat. Românca atacă cu reverul, poartă bine schimbul pe duel de forehand pe diagonală şi valorifică prima minge de break a partidei, depăşind cu multă maturitate lipsa de şansă de la 15-30, atunci când banda fileului i-a refuzat desprinderea la 15-40. Tabela îi este favorabilă, la 5-3.

2:38 Defilare la serviciu. Sorana Cîrstea rămâne în faţă pe tabelă, 4-3, înainte de schimbarea mingilor. Meciul este uşor atipic pentru tabloul principal: nu mai puţin de 17 puncte consecutive au fost câştigate de sportiva aflată la serviciu. Sorana a ratat un punct, întrerupând seria, însă acest lucru este puţin important în contextul generqal al meciului.

2:15 Start în duelul Cîrstea – Riske. Românca are primul serviciu: Sorana începe prompt meciul, cu lansări care îi crează avantaj. Astfel, Cîrstea schimbă terenul la un 2-1 liniştitor. De remarcat şi faptul că Sorana a transmis dea un mesaj pe partea cealaltă a fileului, cu un prim retur câştigător.

21:29 Marius Copil nu poate duce până la final duelul cu Marin Cilic. Arădeanul târâie piciorul pe teren şi, după o oră şi 34 de minute, la 5-6, 1-6, 1-1, 0-30 pe serviciu, s-a îndreptat spre fileu pentru a acorda victoria campionului din 2014.

Croatul a avut cuvinte de laudă la adresa arădeanului care a dat dovadă de mult fair-play, oprindu-se pentru autografe şi fotografii, în ciuda dezamăgirii evidente.

"A jucat foarte bine la început de meci. Am simţit că are probleme şi este greu să rezişti în aceste condiţii grele. Îi doresc mult succes pe mai departe. Eu mă bucur că am reuşit să evit prelungirea meciului. La US Open, simt de fiecare dată că revin acasă"
Marin Cilic, după meciul cu Marius Copil

21:13 Marius Copil arată pe chip întreaga suferinţă a ultimelor 13 game-uri, dintre car4e nu a putut câştiga decât unul singur. Românul trage de el, fără a reuşi să fie convingător pentru tabelă, în timp ce Marin Cilic a redus la 5 numărul greşelilor neforţate, are 11-1 lovituri câştigătoare în setul doi contra lui Marius Copil şi un serviciu din ce în ce mai sigur. 5-7, 1-6. Setul trrei este precedată de o pauză lungă, în timpul căreia arădeanul primeşte îngrijiri medicale.

21:08 O posibilă explicaţie pentru deriva din jocul lui Marius Copil: arădeanul cheamă fizioterapeutul pentru o problemă musculară la piciorul stâng. Scorul este dur: 5-7, 0-5.

21:04 10 la rând pentru Marin Cilic. Este vorba despre game-uri, din păcate. Cilic reuşeşte de toate, şi retur câştigător, şi să îl domine psihic pe Marius, care ratează în continuare primele servicii şi trimite prea des mingea în plasă. 5-7, 0-4.

20:57 Marius Copil nu se regăseşte. Adversarul său a ajuns la 19 lovituri câştigătoare, iar el nu câştigă decât trei puncte în primele două game-uri ale setului doi. 5-7, 0-2.

20:51 Marin Cilic a închis prin KO primul set al meciului cu Marius Copil, cu un al şaselea game consecutiv. Românul a condus cu 5-1, 40-0 şi a avut minge de 1-0 la seturi pe serviciul doi. Cu toate acestea, croatul a întors şi a înfipt prompt cuţitul, luându-i setul din mână lui Copil după 54 de minute.

20:48 Monica NIculesvu părăseşte US Open 2018, scăpând printre degete un meci în care adversara sa a avut probleme fizice clare. 6-3, 5-7, 4-6, în două ore şi 38 de minute.

20:42 Marin Cilic trece în avantajj, în premieră. Croatul arată cum se salvează, cu as la teu, o minge de break. Servind impecabil, pune pe tabelă al cincilea game consecutigv în faţa lui Marius Copil. Monica Niculescu nu se simte nici ea prea bine: deşi pe piciorul Juliei Glushko a mai apărut un bandaj, la glenza dreaptă, românca este pusă în situaţia de a servi pentru a rămâne în meci, la 4-5.

20:35 Prăbuşire pentru Marius Copil. Românul găseşte un singur serviciu de nivel mondial, nu îl poate surprinde cu scurta pe Marin Cilic şi se vede egalat la 5-5, după ce trimite o dublă greşeală la minge de break pentru Cilic. Întreg avansul lui Marius s-a prăbuşit, românul neputând emite pretenţii cu frecvenţă a primului serviciu sub 40%.

20:25 Marin Cilic salvează cinci mingi de set ale lui Marius Copil, pe propriul serviciul. Arădeanul ratează o nouă şansă de a închide manşa cu serviciul (32% frecvenţa primei mingi). Croatul a greşit mult de tot, neforţat, în primele game-uri, depăşind borna zece la capitolul unforced errors în statistică. De la 5-1, scorul s-a strâns la 5-3.

20:15 Veşti excelente, în paralel. Marius Copil reuşeşte al doilea break în faţa lui Marin Cilic, în timp ce pe Terenul 6, Monica Niculescu răzbeşte într-un prim game foarte lung, luând break şi confirmând imediat pe serviciu.

20:10 Start excelent pentru Marius Copil. Arădeanul prinde încredere după un prim game câştigat uşor cu serviciul, la zero, şi izbuteşte break în faţa fostului campion de la US Open. 2-1

19:53 SET GLUSHKO, 7-5: Monica Niculescu se încurcă la un pas de linia de finiş. După ce a recuperat două break-uri, românca se vede încurcată la 5-6 şi 30-30 chiar cu propria strategie – un atac slice, neconvingător totuşi. Românca a ratat însă din centrul terenului, apoi scapă mult mingea după un retur ajuns aproape pe tuşă de ambiţioasa Julia Glushko. Manşa secundă îi revine sportivei din Israel, după 69 de minute, iar organizatorii trimit jucătoarele la vestiare pentru 10 minute, activând regula căldurii extreme.

19:44 Monica Niculescu sărbătoreşte pentru o clipă un nou break, încă reluarea video întoarce decizia de out la mingea israeliencei şi situaţia se întoarce apoi la 180 de grade. Glushko suferă vizibil, dar continuă să alerge la scurtele şi loburile româncei, precum şi stânga-dreapta. Trei puncte mai târziu, Monica Niculescu iroseşte o minge cu forehandul şi o nouă oportunitate de 6-5. Julia rezistă o dată în plus, câştigând cum numai ea ştiu un punct în care Monica a avut închiderea în mână, de două ori cu lobul, dar şi cu dreapta. Românca va fi obligată să servească pentru a rămâne în set, o dată în plus, la 5-6.

19:37 Este greu să joci împotriva unei adversare accidentate, dar Monica Niculescu reuşeşte să se concentreze şi raşchetează avantajul israeliencei. Va servi la 4-5 pentru a duce manşa în prelungiri.

19:33 Naomi Osaka a trecut cu 6-3, 6-2 de Laura Siegemund şi aşteaptă învingătoarea partidei dintre Monica Niculescu şi Julia Glushko. Totodată, cele două au lăsat cale liberă pe Grandstand duelului MC-ilor, Marin Cilic – Marius Copil, programat acum a începe la 19:50.

19:26 Vizibil afectată de accidentarea la genunchi, incapabilă de a apăsa corect la serviciu, Glushko cedează rapid rebreak. Monica se complică pe serviciul, acolo unde Julia riscă tot şi impresionează cu un retur superb de pe forehand.

Imaginile cu accidentarea israeliencei sunt greu de privit.

OMG Julia! 😭💔 After so many injuries, I hope Glushko is okay. Nice to hear Monica is by her side. #USOpen https://t.co/RgKSjJchEw

— Daniel (@SoDanAmazing) August 28, 2018

19:12 Scene cutremurătoare la US Open: după ce, pe Terenul 17, meciul Petrei Kvitova a fost întrerupt după ce unei spectatoare i s-a făcut rău, Julia Glushko s-a prăbuşit pe Terenul 6, căzând din plin fuleu, după ce luase un avantaj important în manşa a doua, 4-0 în faţa Monicăi. Pungile cu gheaţă au fost aduse pentru israeliancă, iar Monica s-a ghemuit în apropierea fileului, pentru a afla ce se întâmplă cu rivala ei, a o ajuta – într-o exemplu superb de fairplay care ne aduce aminte de felul în care Sorana Cîrstea i-a fost alături lui Bethanie Mattek-Sands, la Wimbledon. Românca s-a protejat şi ea de soarele arzător. După minute de îngrijiri medicale primite, vine şi anunţul oficial al unui medical time-out. Fizioterapeuta îi îngrijeşte şi îi bandajează genunchiul stâng.

18:44 SET, Monica Niculescu. Adunând ca o furnicuţă harnică fiecare eroare a adversarei, fiecare minge trimisă în fileu şi punctând pe ici-pe-colo cu câte o scurtă de efect, Monica închide primul set, 6-3, în 34 de minute. La pauza dintre seturi, Glushko solicită îngrijiri medicale la piciorul drept, în timp ce românca îşi ia pauză de vestiare.

18:34 Monica Niculescu profită de faptul că la US Open există Hawk Eye pe toate terenurile şi contestă un lob al adversarei sale. Românca a reuşit al treilea game consecutiv şi conduce cu 5-2.

18:26 Primul 'hold'. Monica Niculescu pune pe tabelă primul game câştigat cu serviciul. A închis conturile, pentru 3-2, lovind spre reverul advers.

18:17 Seria break-urilor continuă. Lucrurile nu surprind prea mult, pentru un meci al Monicăi: Julia este mai agresivă, vine ca tăvălugul la plasă, românca încă nu a reglat tirul şi oferă un moment uşor comic, atunci când taie mingea trimiţând-o cu greu până la linia careului de serviciu din jumătatea sa. Glushko obţine al doilea break, cu o finalizare în doi timpi la plasă şi un ultim voleu de rever spectaculos, care o duce în avantaj, la 2-1. Bucuria Juliei durează însă puţin, chiar dacă într-o primă fază anulează două mingi de rebreak: Monica Niculescu găseşte o scurtă inspirată, apoi mingea sa lungă pune presiune pe Glushko, care ratează dreapta şi pierde, astfel, avantajul fragil luat anterior.

18:05 Start în ziua a doua la US Open! Monica Niculescu are probleme din start, fiind dominată de israeliancă, deşi a jucat exxclusiv cu prima minge. Break la 15 pentru Glushko. Sunt încă game-urile de tatonare, iar românca răspunde imediat, cu rebreak la zero, după ce o diagonală a adversarei sale este deviată de fileu în OUT.

Monica Niculescu (62 WTA) – Julia Glushko (Israel, 162 WTA) este meciul care dă start emoţiilor în tabăra românească, de la ora 18:00. Eleva lui Călin Ciorbagiu ajunge la New York în condiţii asemănătoare cu cele depăşite de Irina Begu: probleme fizice şi o ruptură în ritmul său competiţional obişnuit o aduc la Flushing Meadows pe o serie de 3 înfrângeri consecutive. Monica va înfrunta în premieră o sportivă trecută de sita calificărilor, care, de-a lungul anilor, a adunat 4 prezenţe pe tabloul principal de la US Open (record pentru ea, în Grand Slam-uri) şi care se mândreşte cu o prezenţă în turul trei (rezultat atins şi la Roland Garros). Sportiva din Slatina va încerca să treacă pentru a cincea oară consecutiv de primul tur la New York, la turneul în care îşi stabilea recordul personal în 2011, prin accederea în optimi.

Marius Copil (82 ATP) – Marin Cilic (7 ATP) este duelul al doilea pe Grandstand, a doua arenă a complexului de la New York. Partida va începe după încheierea meciului favoritei 20 de la feminin, Naomi Osaka, împotriva Laurei Siegemund (Germania). Arădeanul va încerca, începând cu ora 19:30, să fructifice recent-începuta colaborare cu Andrei Pavel şi să dea o primă lovitură majoră la un Grand Slam, într-un duel cu un fost campion. Învingător aici în 2015 şi semifinalist un an mai târziu, croatul a scăzut totuşi nivelul evoluţiilor sale în ultimii doi ani la New York, eliminările în turul trei punând acum turneul celui mai important succes al carierei într-un con de umbră, comprativ cu celelalte trei Grand Slam-uri. Totuşi, Marius Copil are dificila misiune de a-i administra lui Marin prima înfrângere în primul tur la New York pentru a avansa în turul doi.

Motivul real al "rupturii" Halep-Pavel, dezvăluit de un antrenor: "Ne arată caracterul Simonei"

ULTIMA ORĂ Criză la Marea Neagră. Gestul NEBUNESC al lui Erdogan, reaprinde un conflict MAJOR în interiorul NATO. Ultimul avertisment a fost LANSAT …articolul original