Sorin Paraschiv va impresaria jucătorii unei academii româneşti din Londra. Povestea AVA Football Academy

177

Sorin Paraschiv va impresaria jucătorii unei academii româneşti din Londra. Povestea AVA Football Academy

Înfiinţată în urmă cu aproape doi ani de către fostul fotbalist gălăţean Adrian Avasâlcăi, „AVA Football Academy London” a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultima perioadă.

Pe lângă performanţele sportive, managerul academiei româneşti de la Londra a reuşit câteva mutări importante şi pe plan administrativ. Avasâlcăi, 29 de ani, a strâns relaţiile cu cluburile londoneze, merge frecvent la Chelsea pentru un schimb de experienţă şi a atras alături de proiectul său câteva nume importante din fotbalul românesc. Unul dintre ei este fostul stelist Sorin Paraschiv, care va reprezenta în viitor juniorii academiei, prin firma sa de impresariat sportiv „Football Team Management”.

„Am încheiat un contract cu Sorin Paraschiv, care îmi va reprezenta juniorii în viitor. Încercăm câteva parteneriate cu echipe din Premier League, Championship, League 1 şi League 2. Obiectivul meu este ca în maxim cinci ani să avem câţiva copii la cluburi puternice din Marea Britanie”, spune managerul „AVA Football Academy”, Adrian Avasalcăi.

Acesta a pus pe picioare propria academie la Londra în urmă cu aproape doi ani, iar în prezent are înregistraţi aproape 100 de copii, aceştia fiind pregătiţi de 8 antrenori. Academia este afiliată la Federaţia Engleză de Fotbal şi este înscrisă în Liga Oficială N-V London – Harrow Youth League cu cinci echipe, U15, U12, U10 şi două de U8. Pe partea sportivă, Adrian Avasâlcăi este ajutat de opt antrenori şi de un mental coach – Daniel Ciupac, iar în zona administrativă i-a cooptat în staff pe Ciprian Lulciuc (manager) şi Cristian Rain (director sportiv şi secretar).

Ionuţ Neagu, dorit antrenor la echipa de seniori

După Paraschiv, un alt fost campion cu Steaua s-ar putea alătura academiei „AVA” în viitor. Ionuţ Neagu, campion în trecut atât cu Steaua, cât şi cu Oţelul Galaţi, este dorit în funcţia de antrenor al echipei de seniori, ce va fi înfiinţată în cel mult doi ani.

„Vrem să înfiinţăm o echipă de seniori, în maxim doi ani, pe care să o înscriem în campionatul local, iar Ionuţ Neagu să fie antrenor. Cu Ionuţ mă ştiu din copilărie, am fost colegi la Oţelul. Am avut o discuţie cu el şi mi-a promis că după ce îşi va încheia cariera fotbalistică se va alătura proiectului nostru. Experienţa sa vastă ne va ajuta”, a continuat managerul Academiei „AVA”.

Ionuţ Neagu, fost campion cu Oţelul şi Steaua, a mai evoluat în carieră la Karabukspor (Turcia), Nea Salamis (Cipru), iar acum joacă la Gaz Metan Mediaş.

Un om de afaceri român, sponsor al echipei Watford, alături de „AVA”

Managerul Adrian Avasâlcăi a reuşit să dea o lovitură de imagine şi să se asocieze cu un potent om de afaceri român, Adrian Crăciun, sponsor al echipei de primă ligă engleză Watford.

„Am semnat un contract de sponsorizare cu firma AC 1 Construction, condusă de domnul manager general Adrian Crăciun. Purtăm negocieri cu dumnealui pentru a deveni şi acţionar, vrem să ridicăm o bază sportivă la Londra, cu terenuri oficiale de antrenament, o sală de forţă, sală de masaj, sală de recuperare, fizioterapie, vestiare, sală de conferinţe. Domnul Adrian Crăciun este şi sponsor al echipei engleze Watford în acest moment şi sperăm ca împreună să ducem la bun sfârşit multe proiecte importante pe care le am”, spune Adrian Avasâlcăi.

Schimb de experienţă la Chelsea

Adrian Avasâlcăi merge periodic în ultima vreme la clubul Chelsea, pentru un schimb de experienţă care îi va fi foarte util pentru viitor, în tentativa sa de a extinde academia.

Adrian merge la antrenamentele grupelor de copii şi juniori şi spune că fiecare oră petrecută la baza sportivă „Cobham” este foarte utilă. „Am foarte multe de învăţat şi încerc să pun în practică la academia mea, din mers, cele dobândite la Chelsea. Atât în plan sportiv, cât şi managerial. Când vii şi stai o perioadă la un colos cum este Chelsea, ai foarte multe de învăţat. Fiecare oră petrecută aici îţi este de folos”, apreciază românul.

În vizită la Academia Hagi

Managerul gălăţean al academiei româneşti de la Londra a fost primit de Hagi la academia sa de la Ovidiu, iar gestul „Regelui” l-a impresionat.

„Am rămas foarte surprins de cele văzute la Gheorghe Hagi la academie. Exact ca la cluburile puternice din Londra. Totul foarte bine pus la punct. A fost o oportunitate extraordinară pentru mine, am fost onorat să discut cu Gheorghe Hagi şi să aflu câte ceva din culisele fondării unei academii. Sunt condiţii similare celor din străinătate. Sunt multe academii în Anglia care nu au condiţiile de care beneficiază copiii de la Academia Hagi. Am rămas impesionat, mă bucur că am avut această şansă. În viitor îmi doresc să implementez şi eu la academia mea ceea ce am văzut la Hagi, dar şi la alte academii puternice. În plus, am avut ocazia de a discuta cu domnul Hagi şi mi-a transmis să îmi duc visul mai departe. I-a felicitat pe copii pentru că aleg să-şi oxigeneze mintea jucând fotbal şi nu stau doar în faţa gadgeturilor. Vreau să invit o echipă de la Academia Hagi la Londra. În toamnă sau cel mai târziu la primăvară voi organiza un triunghiular la Londra între noi, Academia Hagi şi Chelsea. Este un eveniment la care mă gândesc de mult timp, vreau cu orice preţ să-l invit pe Gheorghe Hagi la Londra, pentru că este aşteptat cu drag de către copiii de la academia mea, dar şi de către cei de la Chelsea”, a mai spus Adrian Avasâlcăi.

Turnee câştigate în Marea Britanie

În acest an, „AVA Football Academy London” a obţinut rezultate notabile la mai multe turnee puternice desfăşurate în Regatul Unit. Academia românească a cucerit titlul de campioană la turneul „Blackpool Cup UK” cu grupa Under 9, iar echipa U10 a jucat finala, cedând la loviturile de departajare. „AVA Football Academy”, care a reprezentat România la competiţia din Marea Britanie, a participat şi cu grupele U12 şi U14, dar fără a se clasa pe podium.

La U9, România a învins în finală echipa Scoţiei, cu scorul de 2-0, după două victorii clare în fazele eliminatorii, 10-1 cu Belgia, în sferturi şi 3-1 cu Irlanda, în semifinale.

La U10, copiii de la „AVA” s-au calificat în finală după 2-0 cu Belgia (sferturi) şi 3-1 cu Olanda (semifinale), iar în ultimul act au cedat la loviturile de departajare în faţa Scoţiei, după o remiză albă la finalul timpului regulamentar.

La startul turneului internaţional „Blackpool Cup UK” s-au aliniat 3500 de copii de la 120 de echipe din 10 ţări: Danemarca, Irlanda de Nord, Olanda, Scoţia, Belgia, Austria, Germania, Irlanda, Anglia şi România.

De asemenea, Academia „AVA” s-a clasat pe primul loc la Campionatul „Wembley Youth League” desfăşurat în Wembley, la categoriile U8, U10 şi U12, iar la turneul „Salaam World Cup”, de la Londra, a ajuns în semifinale cu grupele U8, U10, U12 şi U14.

ULTIMA ORĂ Un nou mesaj de tipul „M…PSD” a apărut unde nimeni nu se aştepta. A fost realizat de şapte oameni şi are 100 de metri lungime | VIDEO DRONĂ …articolul original