SPECIAL | Bun venit în universul „Bad Addict”, unul cum nu veţi găsi în România. E cel mai practicat sport în Franţa de către tinerii de 10 până la 18 ani

98

SPECIAL |  Bun venit în universul "Bad Addict", unul cum nu veţi găsi în România. E cel mai practicat sport în Franţa de către tinerii de 10 până la 18 ani

Te face curios. Te atrage cu un roşu aprins şi o siluetă albă a unui sportiv gata să lovească, cu racheta retrasă dinapoia capului. Nu, nu este un tenismen pregătit să dea smash. O rachetă supradimensionată, cu mâner foarte, foarte subţire, te face şi ea curios. Adidas, Yonex şi Babolat – firme familiare din sportul care a pus-o pe primul loc în lume pe Simona Halep şi în galeria campioanelor cu greutate, sunt vizibile pe imensa suprafaţă roşie, alături de numele preşedinteleuiAmericii – da, Trump! – şi alături de FZ Forza şi Victor.


Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Este un magazin specializat de badminton.

Aţi citit bine.

E 'Bad Addict'. Dependent de badminton? Categoric. Issy les Moulineaux este cartierul general pentru badminton, răspunde curiozităţii noastre Anh-Tai Huynh. Este un vietnamez stabilit în Franţa – nu în Paris, ci în suburbie, la câteva străzi distanţă.


Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Tot la câteva străzi distanţă, dar greu de găsit pe hartă – este centrul gimnazial unde trudesc două legende ale badmintonului bulgar. El, 'Miki Popov', antrenorul, trecut de 40 de ani, un fost număr trei mondial. Ea – eleva, Stoeva, o specialistă a probei de dublu, cu medalii la concursurile europene.

Anh-Tai Huynh înţelege rapid uimirea unui european care îi calcă pragul, aflat în drumul său spre cine ştie ce punct găsit pe hartă. Spre Palais des Sports sau de Paris Expo Porte de Versailles. Şi dă o veste interesantă: în Franţa, badmintonul este sportul cel mai practicat de către copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Se practică la şcoală, organizat. Sunt campionate tari. Dar asta nu înseamnă că Franţa reuşeşte să se impună la întrecerile mondiale. Acolo, rămâne teritoriu asiatic.


Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

În Franţa, e mare dependenţa de sportul cu racheta şi cu fluturaşul. Dar, ce te mai miră în ţara în care raionul sport al unei librării are peste 700 de titluri?

ULTIMA ORĂ O femeie şi-a uitat PAROLA de la contul online de la firma de energie. A cerut una temporară de la serviciul clienţi, iar când a văzut ce combinaţie a primit a ÎNCREMENIT. „Am fost şocată, dezgustată şi mânioasă. Nici acum nu mi-am revenit”/ Reacţia furnizorului …articolul original