De pus în ramă! Mihaela Buzărnescu e regină la San Jose, după o evoluţie electrizantă, 6-1, 6-0, în finala cu Maria Sakkari. Discursul unei campioane care şi-a îndeplinit două vise în aceeaşi zi: „Sunt foarte fericită că voi fi pe posterul turneului!” + mesajul transmis de Simona, la cinci minute după meci

De pus în ramă! Mihaela Buzărnescu e regină la San Jose, după o evoluţie electrizantă, 6-1, 6-0, în finala cu Maria Sakkari. Discursul unei campioane care şi-a îndeplinit două vise în aceeaşi zi: "Sunt foarte fericită că voi fi pe posterul turneului!" + mesajul transmis de Simona, la cinci minute după meci

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 24 WTA) a câştigat primul trofeu WTA al carierei, după o evoluţie entuziasmantă, 6-1, 6-0, cu Maria Sakkari (Grecia, 49 WTA), în finala competiţiei Premier de la San Jose (Statele Unite ale Americii).

Venită în State după o săptămână în care nu s-a antrenat şi s-a adaptat greu diferenţei de fus orar, "Miki" pur şi simplu şi-a spulberat adversara din finală şi a avut nevoie de doar 75 de minute pentru a intra în istorie. Agresivă de la primul punct, intrată mult înaintea liniei de fund pentru a-şi lansa fie forehand-ul în cross, fie backhand-ul foarte sigur, românca a început la superlativ, cu o serie de cinci game-uri câştigate de-a lungul căreia a transformat-o pe Maria într-un simplu spectator. În încercarea de a opri ritmul galopant al româncei, Sakkari a cerut intervenţia antrenorului, dar sfaturile primite nu au ajutat-o decât să pună pe tabelă game-ul de onoare. 6-1 Buzărnescu, în 40 de minute, şi visul Mihaelei e la un set distanţă!
La fel de calmă pe început de set doi, Buzărnescu a făcut ce a vrut cu forehand-ul lovit cu mâna stângă, a început cu break, l-a consolidat după un game lung, iar drumul a fost cât se poate de uşor. Sakkari, aflată, de asemenea, la prima mare finală a carierei, s-a prăbuşit sub presiunea scorului şi a "ciocanelor" trimise de Mihaela: break în game-ul al treilea, game sigur pe serviciu urmat de un alt break şi momentul adevărului venea după mai puţin de 70 de minute. La patru mingi de o performanţă fantastică, a doua cea mai bună jucătoare de tenis a României şi-a păstrat emoţiile în frâu, a închis, cu un as, la prima minge de meci, iar anii de muncă, accidentările şi toate momentele grele au fost date uitării. Mihaela Buzărnescu e campioană, în premieră! Şi nu oriunde, ci la un turneu de categorie Premier, primul din US Open Series.

— TennisNow (@Tennis_Now) August 5, 2018

A fost a treia finală jucată de Miki în carieră şi în acest an, după cele pierdute cu Elise Mertens, la Hobart, în Australia, şi cu Petra Kvitova, la Praga, în Cehia.
Pentru primul trofeu al carierei, Mihaela va primi 136.695 de dolari, dar şi 470 de puncte care o vor duce pe locul 20, cel mai înalt al carierie. Un alt scop declarat a fost atins!
Discurs de pe cele mai înalte culmi şi mesajul unei alte campioane
La finalul a doar 75 de minute în care a impresionat prin jocul său, Mihaela şi-a păstrat clasa şi la interviul de după meci. A felicitat-o pe Sakkari pentru evoluţia din această săptămână, le-a mulţumit sponsorilor şi nu a uitat de perioada în care atât ea, cât şi adversara ei jucau în străfundurile tenisului, în turneele ITF: "Felicitări, Maria, pentru o săptămână grozavă! Eşti atât de tânără, ai tot viitorul înainte. Îmi aduc aminte că acum câţiva ani jucam împreună în turnee futures şi aş dori să ne mai întâlnim în viitor. Sunt foarte fericită că voi fi pe posterul turneului anul viitor, e ceva uimitor pentru mine. Le mulţumesc fanilor, sponsorilor, organizatorilor, supervisorului, arbitrilor şi copiilor de mingi, îmi pare rău că nu a fost o jucătoare din Statele Unite ale Americii. Apreciez tot ce face WTA-ul pentru tot ce face, e o diferenţă mare faţă de circuitul ITF. Vreau să le mulţumesc sponsorului meu, Cotnari, familiei şi antrenorului meu. Vă mulţumesc tuturor, chiar nu ştiu ce să spun mai mult!", a spus Mihaela, la finalul meciului pe care l-a dominat la toate capitolele importante (11-7 la lovituri câştigătoare, 32-34 la greşeli neforţate, 61% – 51% la procentajul primului serviciu şi 79% – 54% la procentajul punctelor câştigate cu prima minge).
Iar prima care a felicitat-o pe Mihaela pentru performanţa senzaţională a fost Simona Halep: "Sunt atât de fericită pentru tine! Bine ai venit în top 20", a scris liderul mondial, pe twiiter.

— Simona Halep (@Simona_Halep) August 5, 2018

ULTIMA ORĂ O femeie şi-a uitat PAROLA de la contul online de la firma de energie. A cerut una temporară de la serviciul clienţi, iar când a văzut ce combinaţie a primit a ÎNCREMENIT. „Am fost şocată, dezgustată şi mânioasă. Nici acum nu mi-am revenit”/ Reacţia furnizorului …articolul original

Related Articles

Stay Connected

2,810CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles