Mutare interesantă anunţată de Barcelona: a impresionat la CM şi a prins transferul carierei, la 19 ani

96

Mutare interesantă anunţată de Barcelona: a impresionat la CM şi a prins transferul carierei, la 19 ani

FC Barcelona a anunţat, vineri seară, transferul fundaşului dreapta senegalez Moussa Wague (19 ani) de la gruparea belgiană KAS Eupen.

Cele două părţi au ajuns la un acord şi au anunţat mutarea pe site-urile oficiale, fără să vorbească despre suma de transfer, iar tânărul fotbalist va semna contractul zilele următoare, după ce vineri a trecut vizita medicală. Sâmbătă, Wague se va antrena pentru prima dată alături de noii colegi de la prima echipă a Barcelonei, dar planurile catalanilor sunt puţin mai complicate.
Potrivit presei spaniole, Wague va sta în anturajul echipei mari, va participa zilnic la antrenamentele conduse de Ernesto Valverde, dar va fi trimis să joace la echipa a doua a clubului, cu scopul clar de a aduna cât mai multă experienţă şi cât mai multe meciuri în picioare: "Jucătorul se va antrena cu echipa mare a Barcelonei, dar va juca la Barcelona B. E un pariu pentru viitor, un jucător foarte tânăr. Obiectivul este ca el să-i creeze concurenţă lui Nelson Semedo şi, astfel, Sergi Roberto să poată juca la mijlocul terenului", scriu spaniolii.
A impresionat la Campionatul Mondial
Născut la Bignona, în Senegal, Wague a crescut la academia qatareză ASPIRE şi a ajuns în Europa în ianuarie 2017, când Eupen i-a sesizat potenţialul şi l-a transferat liber de contract. Într-un sezon şi jumătate, Wague a prins 23 de meciuri în toate competiţiile pentru gruparea belgiană, iar evoluţiile excelente i-au adus convocarea în lotul Senegalului pentru Campionatul Mondial din Rusia. Folosit în toate cele trei meciuri, Wague a ieşit în evidenţă prin golul marcat în poarta Japoniei şi a trecut drept unul dintre cei mai buni tineri jucători prezenţi la competiţia din Rusia, devenind, totodată, şi cel mai tânăr fotbalist african care a marcat la un turneu final, la 19 ani, opt luni şi 20 de zile.
3.000.000 de euro e cota de piaţă a lui Wague.

ULTIMA ORĂ Cum a MURIT manechinul cunoscut ca Zombie Boy. Lady Gaga a făcut anunţul TERIFIANT. Avea doar 32 de ani …articolul original