CULISE | Haos total la CFR. Finanţatorul ameninţă că se retrage şi îşi cere banii înapoi dacă echipa nu trece de Malmö. Motivul pentru care Iordănescu a fost „sacrificat” şi care sunt variantele de înlocuitor

107

CULISE | Haos total la CFR. Finanţatorul ameninţă că se retrage şi îşi cere banii înapoi dacă echipa nu trece de Malmö. Motivul pentru care Iordănescu a fost "sacrificat" şi care sunt variantele de înlocuitor

Eşecul suferit marţi acasă, 0-1 cu Malmö în preliminariile Ligii Campionilor, într-un meci în care românii n-au tras măcar un şut pe poartă, a dus la o implozie catastrofală la CFR Cluj. Antrenorul Edi Iordănescu mai atârnă de post doar datorită clauzei de reziliere uriaşe, Bogdan Mara e ca şi dat afară iar germanul Shira Schwartz, finanţatorul clubului, ameninţă că se retrage şi îşi cere toţi banii înapoi.

Teleconferinţă de urgenţă: neamţul condiţionează rămânerea la CFR de calificare. Mara – out. Edi are clauză de reziliere de 600.000 de euro

Miercuri seara, vestea plecării lui Edi Iordănescu de la CFR, difuzată iniţial de Telekom Sport, a căzut ca un trăznet. Din informaţiile ProSport, totul ar fi pornit de la un conflict izbucnit între antrenor şi stafful său, pe de o parte, şi jucători, pe de alta. Fiul fostului selecţioner Anghel Iordănescu ar fi dorit să dicteze cu mâna de fier şi să controleze totul, inclusiv vitaminizarea jucătorilor, aspect cu care fotbaliştii nu au fost de acord. Nici momentele de indisciplină nu au lipsit în cadrul echipei, iar totul a dus la plecarea antrenorului.

Problema principală, în ceea ce priveşte îndepărtatea lui Edi Iordănescu, o reprezintă însă clauza de reziliere unilaterală a contractului pe care o are acesta: 600.000 de euro. Este clar că şefii de la CFR au stabilit să-l dea afară pe antrenor, dar rămâne de văzut cum vor proceda în privinţa clauzei.

Situaţia la club e mult mai complicată de atât şi a intrat într-o fază critică după eşecul cu Malmö. Indignat de evoluţia echipei, Shira Schwartz, finanţatorul echipei, a convocat o teleconferinţă care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri. Germanul le-a pus în vedere partenerilor români de la club că, dacă echipa nu bate în retur şi nu se califică în faza următoare, nu va mai băga niciun ban şi, în plus, îşi va cere înapoi toate sumele investite până acum.
Ultimatumul a căzut ca un trăsnet. Sursele noastre spun că situaţia financiară e grea, sunt datorii de multe milioane de euro (se vorbeşte de 11 milioane!) iar eventuala punere în practică a ameninţărilor înseamnă falimentul clubului.
Mai mult decât atât, finanţatorul german ar fi descoperit că sume mari de bani din cele virate de el în conturi au fost folosite inadecvat şi chiar nejustificat.

Conform surselor noastre, directorul sportiv Bogdan Mara şi un alt oficial important în ultima perioadă, necunoscutul Marian Copilu, au fost înlăturaţi odată cu Edi Iordănescu.

Piţurcă e prea scump, Răzvan Zamfir l-ar aduce antrenor pe Toni Conceicao

Sarcina găsirii unui nou antrenor i-a revenit lui Răzvan Zamfir, unul dintre cei mai puternici oameni din club, fost director sportiv la Bari. DETALII AICI DESPRE INFLUENŢA LUI ZAMFIR LA CFR.

Şi aici, lucrurile sunt foarte încurcate. Pentru a salva situaţia ar fi nevoie de un antrenor valoros, numit imediat, care ar avea capacitatea să încerce o spectaculoasă revenire în returul cu Malmö şi calificarea în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Pe de altă parte, astfel de oameni sunt greu de găsit.

Sursele ProSport spun că, aşa cum Ilie Dumitrescu a spus chiar miercuri seară la DigiSport, s-a adus în discuţie numele lui Victor Piţurcă. Dar acesta a pus condiţii foarte grele şi a cerut mulţi bani.
Cea de-a doua variantă este portughezul Toni Conceicao. Avantajele acestui antrenor sunt că a mai pregătit echipa din Gruia, cunoaşte clubulu şi acum e liber de contract de peste un an, de când a fost dat afară de la Penafiel.
Conceicao nu ar fi scump, dar nici nu oferă mari garanţii de performanţă. Şefii din Gruia ştiu că portughezul nu a reuşit, când a antrenat CFR, să se impună în faţa jucătorilor, este de notorietate că aceştia ajunseseră să mănânce pizza în vestiar, după antrenamente. Venirea intempestivă a lui Conceicao nu ar însemna şi speranţe prea mari în perspectiva returului cu suedezii de la Malmö.

Citeşte şi Antrenorul favorit să-l înlocuiască pe Edi Iordănescu la cârma CFR-ului. A cucerit două trofee în România şi a condus trei echipe în Liga 1

ULTIMA ORĂ Cele 40 de gafe de exprimare, punct cu punct, din mandatul Vioricăi Dăncilă. Un altfel de bilanţ, făcut de un liberal premierului PSD-ALDE …articolul original