Nu vrea să mai audă de Spania! Ronaldo a pledat vinovat şi şi-a acceptat pedeapsa cu închisoarea, dar rupe orice legătură cu Madridul

96

Nu vrea să mai audă de Spania! Ronaldo a pledat vinovat şi şi-a acceptat pedeapsa cu închisoarea, dar rupe orice legătură cu Madridul

Cristiano Ronaldo îşi caută liniştea, odată cu trasnferul la Juventus. Portughezul vrea să renunţe la tot ce-l ţine legat de Real Madrid şi Spania. După numai o săptămână de la mutarea care istorică la ”Bătrâna Doamnă”, Ronaldo a decis să îşi rezolve problemele cu legea spaniolă.

Prima mutare a acestuia a fost să îşi accepte pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, şi să plătească o parte semnificativă din suma de 18,77 de milioane de euro. Jurnaliştii de la Cadena Cope scriu că Balonul de Aur ar fi achitat deja 13.52 milioane de euro, reprezentând taxele aferente drepturilor de imagine, pentru sezoanele 2011-2014. Diferenţa, 5,25 milioane de euro, reprezintă ”alte costuri aferente”.

S-a speculat că acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care CR7 ar fi părăsit-o nu numai pe Real, ci şi Spania. Cadena Cope menţionează că Ronaldo şi-a pus la vânzare vila din capitala Spaniei, încercând astfel să încheie capitolul din viaţa sa. În aceeaşi cheie, proiectul construcţiei hotelului cu 160 de camere şi bar pe acoperiş va fi abandonat, deşi acesta obţinuse aprobarea de construcţie şi sprijinul unei companii portugheze.

Italia, destinaţia lui Ronaldo, îl avantajează în ceea ce priveşte veniturile: pentru sumele câştigate din contractele din afara ţării, portughezul va plăti numai 100.000 de euro pe an, sumă nesemnificativă, în comparaţie cu salariul de 30 milioane de euro pe an, pe care le va încasa.

În 2014, Cristiano Ronaldo a fost acuzat de fiscul spaniol că s-a folosit de ”firme-fantomă” pentru a ”spăla” banii obţinuţi din drepturile de imagine. Cazul său nu este unul similar: Lionel Messi, Radamel Falcao şi Alexis Sanchez sunt doar câteva nume care au fentat legea, în aceeaşi manieră. Toţi jucătorii şi-au acceptat sentinţele şi au restituit statului sume importante din prejudicii.

Articol scris de Cristinel Roşu

ULTIMA ORĂ Şi-au FILMAT propria moarte! Tinerii implicaţi în accidentul mortal din judeţul Vrancea erau live pe Facebook (Atenţie! Imagini cu puternic impact emoţional) …articolul original