Accident la un transport de rachete sol-aer, in gara Chiajna.

0
727

Un militar in varsta de 31 de ani a ajuns vineri la spital, cu arsuri, dupa ce s-a electrocutat. Incidentul a avut loc in gara din Chiajna, in timp ce sublocotenentul verifica tehnica militara transportata cu un tren.

Militarul din cadrul Brigazii 1 Rachete Sol-Aer „Nicolae Dascalescu” e seful dispozitivului si se ocupa de paza transportului de tehnica militara. Rachetele sol-aer aveau ca destinatie Poligonul de trageri de la Capu Midia, pentru un exercitiu de antrenament. Aseara, in statia CFR Chiajna din Ilfov, in timp ce verifica incarcatura, in apropierea liniei de inalta tensiune, s-a format un arc electric.

„A bubuit, s-a auzit de la mine din casa.”, spune un martor. „M-am speriat, am iesit pe balcon si l-am vazut pe omul ala si m-am dus acolo cu scara, m-au oprit, nu te sui ca mori si tu. Eu am stat acolo, am zis stai acolo, stai linistit, nu te misca, sa nu cazi.”

Martorii au sunat imediat la 112, iar zona a fost impanzita de medici si politisti. In cele din urma, dupa mai mult de jumatate de eforturi.barbatul in varsta de 31 de ani a fost coborat de pe vagon si a primit ingrijiri medicale. „A coborat pe picioarele lui, dar era ars total”, spune un martor

Sublocotenentul s-a ales cu asuri si a fost dus la spital pentru mai multe investigatii. Intre timp, o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene a inceput cercetarile pentru a lamuri cum s-a petrecut totul.