Primarul Mircea Minea a promis ca va ridica un bazin de înot în Chiajna

0
825


Printre invitații de onoare la Gala Natației, prilejuită de aniversarea a 85 de ani de existență a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), s-a aflat și primarul localității ilfovene Chiajna, Mircea Minea. Acesta a efectuat premierea unor antrenori și sportivi, primind la rândul său o plachetă din partea campioanei olimpice la înot, actualmente președinte al FRNPM, Camelia Potec.

Mircea Minea a mulțumit pentru invitația ce i-a fost făcută, declarând că este onorat să se afle alături de cei care au scris istorie în natația românească și mondială. Totodată, primarul din Chiajna a promis că va ridica acolo, cât mai curând, un bazin de înot.

Organizată în Sala Paris de la Militari Residence BallRoom, Gala Natației a debutat prin proiectarea unui film realizat de antrenorul constănțean Octavian Tileagă, prin care s-au punctat principalele momente din istoria de 85 de ani a acestui sport în țara noastră, aducându-se un omagiu celor care au marcat-o prin reușitele lor în competițiile internaționale (Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene).

În atribuirea premiilor, FRNPM i-a inclus pe sportivi și antrenori în ”Tribuna de Onoare a Natației și Pentatlonului Modern din România” (TONPMR). ”Acest act, aprobat de către Biroul Federal al FRNPM, presupune, conform performanțelor sportive, stratificarea valorilor în nouă clase distincte, cu sistem de promovare-retrogradare. În primul val de figuri introduse în TONPMR se află 42 de sportivi și 15 antrenori. În clasa I se regăsesc cele două campioane olimpice Diana Mocanu și Camelia Potec, la categoria sportivi, iar la antrenori, în clasa corespunzătoare, se află Laura Sachelarie, respectiv Doina Sava”, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Pe lângă primarul din Chiajna, printre invitații de marcă s-au aflat Gabriela Szabo, campioană olimpică la atletism și fost ministru al tineretului și sportului, Alina Dumitru, campioană olimpică la judo, Florin Mișcă, secretar general adjunct al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Helmuth Duckadam, portarul echipei de fotbal Steaua București care s-a remarcat în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, Liviu Răducanu, președintele Federației Române de Polo, Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv și jurnalistul sportiv Ovidiu Ioanițoaia.