Intransigent. Un jandarm n-a tinut cont de notorietatea patronului echipei Steaua

0
538

Intransigent. Un jandarm n-a tinut cont de notorietatea patronului echipei Steaua, pe care l-a  sanctionat, dupa propriile spuse, conform legii

„Plutonier major Cojocaru ma numesc, va rog sa prezentati legitimatia  dumneavoastra!”. Anunt oficial, clar, spus pe un ton civilizat. Miercuri seara,  la intrarea pentru mass media a Salii Concordia din Chiajna, acest apel s-a  auzit de nenumarate ori. Politicos, dar ferm. Jandarmul cu trese bleu n-a fost  deloc impresionat de cartea de vizita a celor care doreau sa patrunda in arena,  insa n-aveau voie prin locul respectiv. „A fost un sef de politie din Bucuresti,  un primar, vreo cativa consilieri municipali. Nu pot sa le spun numele, insa nu  i-am lasat sa intre, chiar daca au incercat sa ma ia cu binisorul. „Colega, te  salut, doar dau si eu o raita sa ma uit”, mi-a spus un colonel de politie. I-am  raspuns ca poate sa intre, dar prin fata, nicidecum pe aici”, povesteste omul in  uniforma bleumarin.
Nu suporta nedreptatea, n-are nevoie de spaga, ar vrea doar sa se respecte  legea. „Putini inteleg ca a fi jandarm chiar nu e floare la ureche. Sunt in  armata de 10 ani, caci aici e disciplina, depunem juramant, iar eu chiar il  respect. Mai lucrez cinci ani, apoi ies la pensie. De ce sa ma complic?!”, zice  omul cu bereta.

ECHIDISTANT.  Jandarmul care i-a trimis mutarea-n plic, acasa, lui Gigi Becali (medalion) n-a  avut de suferit
„L-am vazut pe Becali, la Universitate, cand s-a urcat pe masina si se adunase  lumea buluc. I-am spus: „Va rog sa coborati, altfel voi proceda conform legii.  Stiu unde locuiti, veti primi amenda acasa”. Si l-am amendat cu 30 de milioane  de lei vechi. Ce daca-l cheama Gigi Becali?!”. Intrebat daca nu ii e teama,  jandarmul a replicat hotarat: „N-am motiv, sunt corect, nu iau spaga. Am  familie, copii de crescut, traiesc din munca mea, am casa, tot ce-mi trebuie. Sa  stiti ca Becali m-a vazut cand a fost cu demolarea bordurii, a trotuarului,  acolo unde era casa aia mare, in centru. S-a uitat la mine, a clatinat din cap,  razand. Si atat”.