Chiajna, comuna sportului

0
783

Daca edilii Capitalei au ramas doar la stadiul de promisiuni in ceea ce priveste demararea lucrarilor pentru construirea sau modernizarea bazelor sportive din Bucuresti, in schimb, in comuna Chiajna lucrurile se misca mult mai repede.La 15 decembrie va fi inaugurata in localitatea ilfoveana o moderna Sala Polivalenta, cu o capacitate de peste 2.000 de locuri. Sala a€ Concordiaa€ din Chiajna a fost proiectata si executata respectandu-se toate cerintele pentru a putea gazdui meciuri internationale de handbal, baschet, volei sau futsal. De altfel, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a vizitat in cateva randuri noua constructie, aratandu-se impresionat de cele vazute. Acesta chiar a promis ca va lua in calcul varianta organizarii meciurilor echipelor nationale de handbal la Chiajna. Pana atunci, in comuna de langa Bucuresti s-a disputat un meci international de fotbal feminin, Romania – Bulgaria, scor 1-0. Situat chiar langa moderna Sala Polivalenta, stadionul pe care a avut loc aceasta partida se afla intr-un proces general de cosmetizare.

Concret, s-a turnat fundatia pentru instalarea nocturnei, se lucreaza la marirea capacitatii tribunelor pana la 10.000 de locuri, se construieste o noua tribuna oficiala, cu loja si restaurant, s-a aprobat proiectul acoperirii in intregime a tribunelor si s-a dat comanda pentru o tabela electronica de ultima generatie. In plus, echipa locala, pregatita de Lita Dumitru, va avea un cantonament ultramodern, aflat la stadiul de finisaj, iar vestiarele si celelalte camere destinate observatorilor, arbitrilor si conferintelor de presa arata ca in Vest. Mai mult, in satul Rosu, ce apartine comunei, s-a dat in folo-sinta si un teren sinte-tic de fotbal, care a fost omologat de forurile competente, iar primarul din Chiajna, Mircea Minea, promite in scurt timp si alte investitii in sport.

Adrian Bumbescu: „Am venit  la Chiajna de foame!”  Clubul de fotbal din Chiajna dispune deja de un important centru de copii si juniori. Printre antrenorii de la Concordia se numara Radu Troi, Costica Zamfir si Adrian Bumbescu. Am venit la Chiajna de foame!, a precizat ultimul, castigatorul Cupei Campionilor Europeni din 1986 fiind impresionat de ceea ce a gasit la doi pasi de Bucurestia. Este si normal daca ne gandim ca la Chiajna copiii nu platesc sedintele de pregatire, primesc echipament gratuit, mingile li se schimba la fiecare trei luni, iar de Sarbatori chiar sunt recompensati. Ultima prima, de Craciun, va fi in valoare de cate 150 RON.