Interviu cu primarul comunei Chiajna

0
1152
Interviu Minea Mircea

Interviu Minea Mircea

– Domnule Primar, v-am auzit în multe împrejurari folosind cuvântul UNITATE. Ce semnificatii îi atribuiti relativ la activitatea scolilor din comuna ?

În ce priveste scolile, ma gândesc în primul rând la legaturile dascal – copil, cadru didactic – personal administrativ, profesori – parinti… Fiecare sa-si înteleaga raspunderile care îi revin: profesorul sa predea si sa educe, elevul sa învete si sa se poarte cuviincios, administratia sa respecte copilul, iar acesta sa pastreze curatenia scolii si sa nu deterioreze mobilierul si celelalte dotari. As vrea ca elevii si cadrele din cele doua scoli sa gândeasca viitorul si sa actioneze ca si cum ar apartine unei singure echipe.

– Cum se vede din perspectiva institutiei pe care o conduceti viitorul Scolii nr. 2 Rosu – Chiajna?
Nu este o institutie pe care o conduc, ci doar o reprezint conform dorintei cetatenilor! La Scoala nr. 2 Rosu eu vad o schimbare în modul de a continua ceea ce s-a început în ultimii ani. În ce priveste viitorul apropiat, va pot spune ca tocmai am discutat cu presedintele societatii BESTA GRUP, domnul Paul Tudor, care este si presedinte de onoare al Clubului Dinamo Kiev, despre proiectul Bazei Sportive din Rosu, aceasta societate fiind câstigatoarea licitatiei pentru realizarea investitiei. Complexul sportiv ce se va construi lânga scoala va cuprinde sala de sport, teren de tenis, terenuri de mini-fotbal, vestiare, debarcader pentru sporturi nautice. Ne vom specializa în mai multe discipline olimpice, însa fotbalul va avea prioritate în scoala de sport care va functiona în acest complex, lucru firesc daca ne gândim ca activitatea va fi coordonata de celebrul fotbalist Nicolae Dobrin.
– Populatia comunei Chiajna este în crestere? (Va punem aceasta întrebare si pentru ca totdeauna scolile sunt interesate de evolutia efectivului de elevi).
Sunt în continua crestere si populatia, si bugetul local! De aceea, ne vom permite si în continuare sa investim în educatie. Conditii sunt, iar problema acum este cresterea calitatii procesului de învatamânt desfasurat în scolile noastre, ceea ce presupune uneori si schimbari ale mentalitatii. Toti copiii trebuie sa se obisnuiasca de mici cu o lume în care computerele ocupa un loc important. Pe lânga Cabinetul de Informatica, familiarizarea cu aceasta lume noua vom încerca sa o realizam si prin dotarea holurilor sau a altor spatii ale scolii cu niste calculatoare la care elevii sa aiba liber acces în timpul pauzelor sau al vacantelor.
– Care sunt proiectele privind exploatarea turistica a zonei Chiajna?
Exista mai multe proiecte, dar trebuie mai întâi sa ne punem la punct infrastructura, ceea ce ar contribui si la crearea acelei bune imagini care atrage nu numai turistii ci si investitorii. Noua baza sportiva este un început si în acest domeniu de viitor. De fapt, acesta este însusi viitorul. Trebuie sa avansam în etape, pas cu pas !
– Care sunt relatiile internationale ale comunei Chiajna?
Fundatia „România Conect” concretizeaza în principal astfel de legaturi. Este o fundatie româno-britanica cu sedii în Chiajna si în Maystone din Comitatul Kent. Prin aceasta fundatie s-au primit ajutoare pentru copii, batrâni, persoane cu handicap, familii sarace. Vrem sa dezvoltam aceste relatii si apelam la cadrele didactice sa ne ajute în acest sens.
– Domnule Primar, va multumim pentru interviu, în special pentru vestile pe care revista „Pas cu pas” le primeste în exclusivitate!
Revista Pas cu Pas – Scoala Nr. 2 Chiajna

www.chiajna.com