Miracolul de Chiajna

0
578

Catalin NICOARA – 2007-05-11

Miracolul de Chiajna Comuna lipita de Capitala gazduieste doua baze sportive de exceptie, doua sali de lux, iar echipa de fotbal, Concordia, este cu un picior in Divizia B.

Scornicesti si Moreni au avut echipe de prima liga. Noi nu putem sa ajungem acolo? Ba da! (Mircea Minea, primar Chiajna)
Primarul Mircea Minea a reusit cateva achizitii de marca, aducand in staff-ul tehnic nume grele precum Lita Dumitru, Adrian Bumbescu sau Radu Troi Am conceput totul pe principii de management si de marketing. Nu singur, am avut lungi discutii cu speciali sti in diverse domenii. Am simtit nevoia de a crea un brand. Nu, nu este Gigi Becali, nu este Nicolae Badea, nici macar George Copos. E vorba numai de primarul din Chiajna, Mircea Minea, insa ceea ce se petrece in comuna pe care o conduce (de trei mandate!) depaseste orice inchipuire. Intrigati de zvonurile despre realizarile din Chiajna, reporterii Sport4all au ajuns in localitatea cu numai 8.000 de locuitori, dar cu Sala Polivalenta de 2.000 de locuri si cu un stadion in extindere in care vor incapea, in viitorul apropiat, aproape 10.000 de spectatori. La concurenta cu Capitala Primul soc se produce in momentul in care ajungi pe locul fostei gropi de gunoi a comunei. Muncitorii trudesc din greu, dar eforturile par deja rasplatite: in dreapta se afla Sala Polivalenta, cu un design si cu dotari care rivalizeaza cu acelea ale salilor Floreasca sau Ioan Kunst- Ghermanescu din Bucuresti.


Sala Concordia din Chiajna a fost proiectata si executata respectandu-se toate cerintele pentru a putea gazdui meciuri internationale de handbal, baschet, volei sau futsal. De altfel, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a vizitat in cateva randuri noua constructie, aratandu- se impresionat de cele vazute. Tabela electronica si tribune acoperite In stanga se lucreaza de zor la modernizarea stadionului, pe care isi desfasoara activitatea echipa comunei, Concordia. Deja s-au desfa- surat meciuri internationale de juniori sau de fotbal feminin, insa arena trebuie cosmetizata pentru aventura formatiei-fanion in Divizia B. Prea multi pasi pana la promovare nu ar mai fi de facut, astfel ca toata lumea se grabeste: trebuie marita capacitatea tribunelor pana la 10.000 de locuri, se construie ste o noua tribuna oficiala, cu loja si restaurant, sa aprobat proiectul acoperirii in intregime a tribunelor si s-a dat comanda pentru o tabela electronica de ultima generatie. Echipa locala are un cantonament ultramodern, aflat iar vestiarele si camerele destinate observatorilor, arbitrilor si conferintelor de presa sunt la nivel occidental.

Barci pentru salvarea mingilor In satul Rosu, care apartine comunei, s-a dat in folosinta si un teren sintetic de fotbal, care a fost omologat de forurile competente, astfel incat pe el isi desfasoara activitatea echipa a doua a clubului Concordia, formata din juniori republicani, si care evolueaza in liga a 4-a. Numai gazonul a costat 250.000 de euro, iar decorul este exceptional, arena aflandu-se pe malul lacului! Singura problema o avem cand respinge cate unul mai puternic si se duc mingile in apa. Dar pentru primavara si toamna avem barci pentru recuperarea mingilor, iar vara copiii se duc de placere dupa ele, inot, au explicat ingrijitorii superbei baze.

Tariceanu: Cat costa metrul de teren? Unul dintre cei mai importanti oaspeti sositi la Chiajna, in ultimul timp, a fost insusi premierul Calin Popescu Tariceanu, care s-a declarat incantat de realizarile primarului liberal Minea. Dupa ce a vazut cat de mult s-a schimbat comuna, in sens pozitiv, primul ministru nu s-a putut abtine si a intrebat: Cat costa metrul de teren?. Realitatea este ca, in ultimii doi ani, pretul terenului a crescut incredibil, de la 45 euro/mp, la 200 euro/mp.
Gazda pentru fetele lui Tadici? Nationala de handbal feminin va sustine doua partide amicale pe teren propriu, inaintea dublei decisive cu Suedia, din luna iunie, pentru calificarea la Mondialul de anul viitor, din Franta. Disputele ar putea fi gazduite de Sala Polivalenta din Chiajna, acolo unde handbalistele tricolore s-au mai pregatit si s-au declarat foarte multumite de conditiile oferite: Ne-am antrenat, la un moment dat, vreme de aproape o saptamana, la Chiajna, unde ne-am simtit excelent. Sala de acolo este foarte moderna, din toate punctele de vedere, iar facilitatile oferite cred ca o situeaza pe primul loc in tara noastra, marturisea selectionerul Tadici.