Guvernul Romaniei – Biroul de presa

0
572

„Este nevoie de construcţia unei mentalităţi comunitare. Comunitatea trebuie să vină cu propuneri, cu sugestii şi să fie consultată în proiectele cu componentă socială”, a declarat şeful Executivului. El a menţionat, ca un exemplu, realizarea profilului unei şcoli, proiect care trebuie realizat cu consultarea părinţilor în ceea ce priveşte meseriile căutate pe piaţa forţei de muncă.

Dialogul Guvernului cu cetăţenii trebuie realizat permanent, a subliniat premierul Tăriceanu. „Vreau să ştiu care sunt planurile de viitor, ce aveţi în vedere, ce vă doriţi, ce credeţi că trebuie făcut, ce aşteptări aveţi de la Guvern”, le-a spus premierul locuitorilor comunei Chiajna. El a adăugat că Guvernul este preocupat de creşterea calităţii vieţii de zi cu zi a cetăţenilor. „Odată realizată aderarea la UE, românii au speranţe din ce în ce mai mari că viaţa lor va fi mai bună mâine. Este o speranţă îndreptăţită, sunt aşteptări foarte mari. Doresc să împlinim aceste speranţe. De aceea, consider că dialogul cu cetăţenii este absolut esenţial.”

Premierul Tăriceanu a apreciat investiţiile realizate în comuna Chiajna şi i-a felicitat pe locuitori pentru cele două obiective – Grupul şcolar de arte şi meserii „Doamna Chiajna” şi complexul sportiv –  pe care le-a vizitat în cursul dimineţii. „Sunt două obiective care m-au impresionat foarte plăcut şi cu care vă puteţi mândri”, a spus primul-ministru. De asemenea, şeful Executivului s-a interesat dacă în comuna Chiajna există servicii bancare şi care sunt modalităţile de transport public către Bucureşti. Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, a afirmat că în comună există atât transport public, cât şi privat