Premierul, inapoi la teava de gaz pe care a bagat-o acum 10 ani

0
492

Gandul » Politic »

In vizita politica la Chiajna,
Liliana RUSE | 18 aprilie 2007

„Dupa cum ati  vazut, in ultima vreme a aparut o noua moda: oamenii politici se duc la diverse  slujbe religioase pentru a tine discursuri, cu toate ca oamenii vin pentru  slujbe. N-am venit sa va tin un discurs, ci pentru a asculta ce spun oamenii, ce  cred ei ca trebuie facut pentru ca integrarea sa fie in beneficiul lor”. Cu  aceasta aluzie la Traian Basescu si-a inceput, ieri, premierul Calin Popescu  Tariceanu intalnirea cu locuitorii comunei Chiajna. Vizita lui  Tariceanu n-a fost electorala, a precizat el.
A mers intai la Grupul Scolar de Arte si Meserii „Doamna Chiajna”, unde s-a  intalnit cu cadrele didactice, inclusiv cu celebrul bucatar Petrisor, de la care  a primit sfaturi de retete pentru regim, sa-si mentina silueta.

Insotit de noul  ministru al Educatiei Cristian Adomnitei, premierul le-a spus profesorilor ca  este nemultumit de faptul ca proiectele din domeniu nu au alocate si termene de  finalizare. Saptamana viitoare, premierul se va intalni cu reprezentanti ai  Romtelecom, ca sa discute extinderea retelelor de telefonie fixa sau mobila,  astfel incat scolile sa fie toate conectate la internet. Tariceanu s-a declarat  impresionat de ce-a vazut la scoala, afirmand ca exista probabil licee de  prestigiu care nu sunt atat de bine dotate.
Premierul a mers apoi in vizita la noul grup sportiv al comunei. Terenul de  fotbal a fost construit pe locul unde se afla o groapa de gunoi. „Gunoiul a fost  neutralizat prin toate mijloacele specifice, pentru a respira acest aer mirific  si curat, cu munca patriotica, cu sapa si lopata”, a explicat primarul liberal Minea Mircea. Tariceanu a  fost impresionat de sala de sport, si ea recent construita, si, mai ales, de  curatenia de pe strazi. La primarie, premierul a vrut sa afle de la oameni ce  probleme au, ca doar n-a venit in campanie! Primarul i-a facut un compliment:  „Domnul prim-ministru, care a fost ministru al Industriilor, ne-a semnat gazele,  in 1997, pe 14 noiembrie. Tinem sa va multumim pentru caldura pe care ne-ati  dat-o pe teava sau pe instalatie, mai practic, pe intelesul tuturor. Instalatia  de gaze, sa nu se inteleaga altceva!”
Cum satenii nu se prea inghesuiau sa isi spuna pasurile, premierul i-a facut  niste recomandari primarului – sa negocieze deschiderea unei sucursale bancare  sau CEC – „La 10.000 de oameni, va trebuie”, un supermarket si consultarea  populatiei in chestiunea includerii comunei in preconizata zona metropolitana.  La finalul vizitei, Tariceanu a dat autografe catorva zeci de elevi. Primarul Minea i-a zorit:  „Hai, ca le mai trageti la xerox!”. liliana.ruse@gandul.info