Interviu cu dl. Inspector Scolar

0
640


   Domnule Inspector, am retinut dintr-un articol al Dumneavoastra, publicat în “Cuvinte de suflet” nr. 4/2003, îndemnul evanghelic “Fiti precum copiii!”. Cum tâlcuiti pentru cadrele didactice aceste mari cuvinte? Dar pentru parintii elevilor nostri?
În principiu, aceste cuvinte ale Mântuitorului nostru Iisus Christos ne îndeamna pe toti sa fim fara rautate precum copiii. Desi suntem maturi în gândire si în fapte, trebuie sa pastram în sufletele noastre inocenta si puritatea lor. Îndemnul este acelasi, atât pentru cadrele didactice cât si pentru parinti!
– Fiind pe sfârsite anul 2003, va rugam sa ne vorbiti de prioritatile învatamântului ilfovean, inclusiv pentru anul 2004!
Prioritatile învatamântului ilfovean sunt cele ale învatamântului românesc în general, de a înfaptui reforma, si în acest domeniu, în tara noastra, pâna la capat, pentru a putea intra în Uniunea Europeana în 2007!
– Cum considerati ca poate contribui la atingerea acestui obiectiv si unitatea noastra scolara?
În primul rând, prin continuarea a ceea ce s-a început la 1 septembrie 2003 la Scoala nr.2 Rosu Chiajna, odata cu schimbarea totala a stilului de lucru, iar în al doilea rând prin folosirea eficienta a dotarilor interne si externe, care tind deja spre încadrarea în standardele europene.
– Ce noutati apar pentru elevii care termina clasa a VIII-a în 2004 ?
Este de reamintit schimbarea sistemului de evaluare finala la încheierea ciclului gimnazial. Notarea se va face la sfârsitul semestrului prin testari mai apropiate de modul de evaluare cu care elevii sunt deja obisnuiti. Rezultatele obtinute le vor permite sa acceada la diferitele licee sau scoli de arte si meserii, dupa proceduri asemanatoare celor ce urmau fostului examen de capacitate.
– Domnule Inspector, va multumim pentru interviu si va uram Sarbatori Fericite!
Si eu urez la fel tuturor ostenitorilor acestei scoli!
Revista Pas cu Pas – Scoala Nr. 2 Chiajna