Interviu cu comandantul Postului de Jandarmi din comuna Chiajna

0
1359
Interviu Comandant Jandarmeria Chiajna
Interviu Comandant Jandarmeria Chiajna
– Domnule Comandant, cum evolueaza situatia privind linistea si ordinea publica în satul Rosu?

Situatia apreciem ca este foarte buna (90%). Ramâne de vazut cum va evolua în urma mutarii locatiei Postului de Jandarmi lânga scoala dumneavoastra, deoarece din informatiile pe care le avem anumite persoane care locuiesc în zona vor trebui sa respecte linistea si ordinea publica mai mult decât au facut-o pâna acum.

– Domnule Comandant, credeti ca un comportament civilizat si o scadere a infractionalitatii într-o localitate reflecta educatia primita în scoala?

Obligatoriu! Si nu numai educatia primita în scoala! Cea din familie conteaza mai mult. În familie se formeaza comportamentul viitorilor cetateni. Ce vad la mama si la tata fac si copiii. Scoala poate însa conduce la învatarea constienta a normelor de conduita civilizata.

– Pornind de la afirmatia Dumneavoastra, credeti ca vecinatatea Postului de Jandarmi Chiajna cu sediul scolii noastre impune copiilor respect fata de lege si de autoritate?

Fara îndoiala! Aceasta apropiere le va oferi în primul rând un model de disciplina. Dar daca familiile nu se ocupa de copii, tot degeaba! Profit de acest prilej pentru a le reaminti cetatenilor comunei ca se pot adresa oricând angajatilor Postului de Jandarmi în orice problema privitoare la respectarea linistii si ordinii publice.

– Domnule Comandant, va multumim pentru interviu!
––––––––––––––––––––––
În lumea de azi, jandarmeria e una dintre componentele profesionale cu îndatoriri speciale de protejare a democraţiei, de apărare a legilor, a drepturilor omului şi menţinerea păcii sociale.  Luni, 4 decembrie, la Şcoala de Aplicaţie a Jandarmeriei Române “Mihai Viteazul”, din Roşu-Chiajna, s-a petrecut încă o misiune onorantă. Ea a reprezentat  festivitatea încheierii celei de-a 15-a ediţii a Cursului Superior Internaţional (CSI) pentru ofiţeri, din ţări aflate pe trei continente: Europa, Africa şi Asia
Interviu Comandant Jandarmeria Chiajna
Revista Pas cu Pas – Scoala Nr. 2 Chiajna
copyright – www.chiajna.com